Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

 Γράφει ο Λυσίας

Σε….. ¨σκιώδη¨ υπέρ-Πρωθυπουργό, εξελίσσεται η μια ακόμα…..συμβουλάτορας του ΓΑΠ Ρεγγίνα Βάρτζελη. Η ουρανοκατέβατη αυτή κυρία, η οποία επιβάλλεται στο κυβερνητικό σχήμα, με πρωτόγνωρο τρόπο.
Παίρνοντας πρωτοβουλίες ασυμβίβαστες για μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
Πρόσφατα, επέβαλε στον Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο, να σταματήσει, τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, σε εν ενεργεία βουλευτές.
Δηλαδή αυτοί, μιας και είναι τώρα βουλευτές, ας…..ξαλαφρώνουν τα δημόσια ταμεία.
Και την οικονομία του τόπου…..
Έδωσε εντολή, επικαλούμενη την επιθυμία του Πρωθυπουργού, να σταματήσει το ΣΔΟΕ τις έρευνές του, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή, στην οποία εμπλέκονται πέντε νυν......... βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Κάθαρση α λα κάρτ, δηλαδή.
Ελλάδα αθάνατη! Μεγάλο, όμως, το θέμα, θα επανέλθουμε.
Σιδηρά κυρία λοιπόν, στον κυβερνητικό χώρο η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Γεγονός που κάνει πολλούς, να αναρωτιούνται: ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Η Βάρτζελη; Ο Νικολάκης Παπ.; Ο Παμπούκης; Ο Ραγκούσης; Ή όλοι μαζί και ο Γιωργάκης μόνος του; Ασχολούμενος αποκλειστικά με τις….. φιλοεβραϊκές του επιδόσεις;
Είναι γεγονός, πως τα κέντρα εξουσίας, είναι πλέον πολλά, μέσα στο κυβερνητικό ¨κοτέτσι¨….και μπορεί τα κοκόρια να λαλούν….φιλότιμα, για τον Έλληνα όμως, η καλή του μέρα, αργεί να ξημερώσει.
Μοιάζει με ορχήστρα η κυβέρνηση. Ορχήστρα που το κάθε της όργανο, παίζει και διαφορετικό μοτίβο. Με την μαέστρο κυρία Βάρτζελη, να κατευθύνει την εκκωφαντική παραφωνία.
Να δίνει εντολές σε υπουργούς, να αποφασίζει αυτή ( και να….διατάζει) κι άλλα πολλά ¨χαριτωμένα¨. Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, πως το κάθε κόμμα επωάζει το δικό του …..Ρουσοπουλάκι. Που άμα τη ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, αυτό γίνεται…. Ρουσοπούλαρος.
Αυτή την εποχή η κυβέρνηση, δείχνει την ίδια ακυβερνησία που παρακολουθήσαμε και την περίοδο της ασθένειας του Ανδρέα. Όταν η παντοκράτωρ τότε Μιμή, υποδύονταν τον ρόλο του υπέρ-Πρωθυπουργού.
Τί έχουμε ζήσει σ’αυτή τη χώρα.
Και τί θα ζήσουμε ακόμα, αν δεν αποφασίσουμε να ξεκολλήσουμε τον πισινό μας από το καναπέ…..
Πάντως ο Γιώργος-Τζέφρυ, από την γωνιά του, παρακολουθεί….. ανελλιπώς τα τεκταινόμενα, γυμναζόμενος.
Φυσικά και γυμνάζεται ο άνθρωπος.
Ώστε όταν έρθει η στιγμή, ( όπως ήρθε και για τον διωχθέντα, κακήν κακώς, πρόεδρο της Τυνησίας Μπεν Άλι) να είναι έτοιμος και γυμνασμένος, για να αντέξει και τα ¨γυμνάσια¨ στο αντίτιμο των υπηρεσιών του.
Έτσι, ενώ η κυρία Βάρτζελη, ο Παμπούκης, ο Νικολάκης και οι άλλοι, κάνουν τη ¨δουλειά¨ τους υπηρετώντας τις…. κυβερνητικές τους φιλοδοξίες, ο Πρωθυπουργός, βρίσκει χρόνο και γυμνάζεται.
Για να είναι…: ¨ Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος¨ , που λέει και ο Καβάφης.
                                                                                                                                                      ΛΥΣΙΑΣ