Το διαρκές σκάνδαλο των πολιτικών…

Γράφει ο Καφενόβιος

Το σκάνδαλο της ατιμωρησίας των πολιτικών είναι διαρκές. Στην ευνομούμενη χώρα που λέγεται Ελλάδα κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι θα έπρεπε να ήταν φυλακή. Η έννοια «εξεταστική επιτροπή» έχει χάσει πια την αξιοπιστία της, αφού σχεδόν καμία απ' όσες συστάθηκαν δεν αποκάλυψε την αλήθεια. Αντιθέτως, ενίσχυσε ακόμα πιο πολύ την εντύπωση στους πολίτες ότι, η συγκάλυψη είναι στο DNA του πολιτικού κόσμου.
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν όσοι θεωρούσαν αυτονόητη εξέλιξη την παραγραφή του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου για τους τρεις παραπεμφθέντες πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Η εξεταστική επιτροπή στην Ισλανδία, η οποία κατέληξε σε πόρισμα, που ζητά την  ποινική δίωξη του πρώην Πρωθυπουργού, υπουργών και κρατικών αξιωματούχων είχε στη διάθεση της 80 ειδικούς «κομμάντος» όλων των επιστημονικών ειδικοτήτων για να ξεκλειδώσει λογαριασμούς και να ξετινάξει τα πάντα. Η Εξεταστική επιτροπή π.χ. για τη...........
Siemens συγκροτήθηκε με καθυστέρηση χρόνων και δεν είχε καμία βοήθεια. Αφέθηκε να μην έχει την παραμικρή βοήθεια. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κάνει αγωγή στη Siemens, δεν έχει καν προσδιορίσει το ύψος της ζημίας, δεν έχει ζητήσει ένα ευρώ. Αντίθετα στη Νιγηρία κάποια πρόσωπα ετοιμάζονται να βγουν από τη φυλακή εκτίοντας την ποινή τους για την Siemens.
Δεν µπορεί να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων οι ευυπόληπτοι και μεγαλόσχημοι λεχρίτες, που φοροδιαφεύγουν προκλητικά, αλλά και πολιτικοί που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού, πολιτικοί που «λαδώθηκαν» και πολιτικοί που ζηµίωσαν, προφανώς µε το... αζηµίωτο, το δηµόσιο συµφέρον. Είναι προκλητική η ατιµωρησία. Και κακός οδηγός για τα εκατοµµύρια όσων υποφέρουν.
Στο Σύνταγμα της Ελλάδας όλες οι βασικές ελευθερίες του έλληνα περιγράφονται σε 7 γραμμές. Το δικαίωμα των υπουργών να αμνηστεύονται , να μην τιμωρούνται και να παραγραφούν τα αδικήματά τους, περιγράφονται με 50 γραμμές. Αυτή η … ελευθερία είναι μάλλον πιο σημαντική για τις κυβερνήσεις. Η …ελευθερία της ατιμωρησίας των πολιτικών.