Ρωσικές μίζες στον Μπερλουσκόνι για ενεργειακά συμβόλαια



Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα η WikiLeaks, η ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις διαρροές απόρρητων εγγράφων: ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν δωροδόκησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να πετύχει σημαντικές ενεργειακές συμφωνίες.

Η πληροφορία αυτή, που προήλθε από την αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη, είχε ανάψει φωτιές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο ανησυχεί ότι η προθυμία του ιταλού πρωθυπουργού να ικανοποιήσει τον ρώσο ομόλογό του _ με το αζημίωτο _ ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον ιδρυτή του WikiLeaks ο οποίος κρύβεται ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε εναντίον του η Ιντερπόλ με την κατηγορία βιασμού στη Σουηδία. Σύμφωνα με........ πηγές από τη Σκότλαντ Γιαρντ, το κρησφύγετο του 39χρονου Αυστραλού Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται στη νοτιοανατολική Βρετανία. Οι βρετανικές αρχές ασφαλείας αναμένουν τα έγγραφα για την έκδοσή του πριν προχωρήσουν στη σύλληψή του ακόμη και σήμερα ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.