ΠΑΤΡΑ: Όλα στη φόρα ή κάτω από το χαλί;…

Γράφει ο Μαγια

Στην τελική ευθεία για την ανάληψη των καθηκόντων τους οι νέες δημοτικές αρχές, που θα πρέπει πλέον να έχουν επίγνωση του μαρτυρικού σταυρού που επωμίζονται. Αύριο Σάββατο θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά, ο οποίος πέραν της οδυνηρής οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων οργάνωσης του διευρυμένου -ελέω Καλλικράτη- δήμου, έχει να αντιμετωπίσει και τα «αποκαίδια», που άφησε στο πέρασμά του το…Φουριστάν. Είναι μεγάλη απώλεια η κατασπατάληση του «ηθικού κεφάλαιου» του Α. Καράβολα, του δήμαρχου της αξιοπρέπειας και της εντιμότητας, που το όνομά του προκαλεί νοσταλγικούς συνειρμούς στους πατρινούς.
Το ερώτημα, που αιωρείται είναι κατά πόσο ο Δημαράς είναι διατεθειμένος να ρίξει φως στα «πεπραγμένα» του …...φουριστάν. Από τη στάση του, εκτός των άλλων, θα αξιολογηθεί και η βασιμότητα της φήμης, που κυκλοφορεί ευρέως στην Πάτρα, για  συμφωνία με τον Φούρα, στο β΄γύρο των εκλογών, που οδήγησε στην ήττα τον Κατσικόπουλο.
Ο Γ. Δημαράς, μπορεί να παραλαμβάνει από τον Α. Φούρα, τον πήχη πολύ χαμηλά ωστόσο τα προβλήματα, που κληρονομεί είναι δυσθεόρατα.
Πάντως, το πρώτο μεγάλο στοίχημα του Γ. Δημαρά, είναι να συντονίσει το ετερόκλητο δυναμικό της παράταξής του, ώστε να αποκτήσει κοινή αντίληψη και ενιαίο λόγο.