Ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα;

Γράφει ο Λυσίας 


Συνεδριάζει σήμερα, το μεσημέρι, το υπουργικό συμβούλιο, με διάφορα θέματα. Στην ημερήσια διάταξη, θα βρεθούν οι αποκρατικοποιήσεις και τα κλειστά επαγγέλματα.
Ενδιαφέρον θα είχε, να γνωρίζαμε, αν μέσα σε αυτά τα τελευταία, συγκαταλέγεται και το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, για πολλούς εθνοπατέρες, που….. κληρονομικώ δικαίω, μπαίνουν στην Βουλή και καταλαμβάνουν ύπατα κρατικά αξιώματα. Λύνοντας έτσι, τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.
Άνθρωποι, που ποτέ τους δεν δούλεψαν, να δουν πως βγαίνει το ψωμί.
Άνθρωποι, που ποτέ δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο στο βιβλιάριό τους….
Με μόνο τους εφόδιο, ένα επώνυμο. Μια κληρονομιά…..
Η μισή Βουλή, τέτοιους…..κληρονόμους έχει.
Γι’αυτό και καθημερινά, τσαλαπατάει κάθε έννοια δημοκρατίας. Με…. μπουμπούδες και .......βουτυρο- θρεμμένους ¨επαναστατούληδες¨ της αλαζονείας και της καλοπέρασης…. Εάν η νεοεισαχθείσα, στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ της Βουλής, δεν ήταν εξαδέλφη του Ραγκούση και δεν την έλεγαν ΝΤΑΛΑΡΑ, θα ήταν τώρα Υφυπουργός; Θα ξόδευε χιλιάδες ευρώ, η φαντασμένη, για να ανασκευάσει, σύμφωνα με τα νεοπλουτίστικα γούστα της, το γραφείο της;
Όταν ο κόσμος φέτος δεν κάνει Χριστούγεννα, γιατί κάτι τέτοιοι, σαν και αυτή, τότε και τώρα φέρανε την Ελλάδα εδώ που τη φέρανε;
Εάν λοιπόν ανοίξουν και τα…. ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ, σίγουρα θα έχουμε ανατροπές. Γιατί δυο Παπανδρέου, στην ιστορία μας, ήταν αρκετοί. Μας χόρτασαν από φούμαρα. Εάν μείνει να…..συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος, δεν θα υπάρχουμε, εν ζωή εμείς. Για να τον αποχαιρετήσουμε, κουνώντας του μαντίλι.
Γι αυτό πολιτικάντες μου….. Μαζί με όλα τα άλλα, ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
Να πάρουμε λίγο αέρα, γιατί σκάσαμε……..
                                                                                                                                                                    ΛΥΣΙΑΣ