Επτά συλλήψεις και δέκα προσαγωγές για την τρομοκρατία


Επτά άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα ως ύποπτοι για τρομοκρατική δράση, ενώ τουλάχιστον ακόμη δέκα έχουν προσαχθεί στην Aντιτρομοκρατική Yπηρεσία και ανακρίνονται για τον ίδιο λόγο. Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε διάφορα σημεία της Αττικής, αλλά και στο Αγρίνιο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βρεθεί όπλα. Ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζεται η πληροφορία που έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή τις Aρχές σε έρευνα σε σπίτι στην Καλλιθέα...


Την ίδια ώρα αγώνας δρόμου εξελίσσεται σε εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου τις επόμενες ώρες να ολοκληρωθεί ο βαλλιστικός έλεγχος στα όπλα που εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στο υπόγειο γκαράζ – γιάφκα της Νέας Σμύρνης.

Κατά προτεραιότητα ελέγχονται τα δύο υποπολυβόλα Scorpion, τα δύο πιστόλια τύπου γκλοκ, καθώς εικάζεται ότι μπορεί να πρόκειται για τα όπλα – σφραγίδες της «Σέχτας Επαναστατών».

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η βαλλιστική εξέταση στα τρία καλάσνικοφ για τα οποία η βασική εικασία των Αρχών είναι ότι ενδεχομένως να πρόκειται για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην Επίθεση που είχε γίνει στο Αστυνομική Τμήμα της ΑγίαςΠαρασκευής με τραυματίες αστυνομικούς.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η βαλλιστική και στα υπόλοιπα πέντε πιστόλια που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και πάνω σε δύο εκ των συλληφθέντων.

Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα δείξουν αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

tanea.gr