Το σχέδιο αναδιάρθρωσης στις συγκοινωνίες

Μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού των αστικών συγκοινωνιών (περίπου 1.500 εργαζόμενοι), σε δύο στάδια, μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε Μητροπολιτικό Φορέα και δημιουργία δύο εταιριών που απαρτίζουν σήμερα το πλέγμα των αστικών συγκοινωνιών (αντί για πέντε που είναι σήμερα), προβλέπει – μεταξύ άλλων – το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Μεταφορών.

Έμφαση θα δοθεί επίσης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της εισιτηριοδιαφυγής με άμεση ενίσχυση των διενεργούμενων ελέγχων ακυρώσεων εισιτηρίων μέσω σύστασης Ενιαίου Σώματος Ελεγκτών Κομίστρων

Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στόχος των διαρθρωτικών μέτρων είναι η επίτευξη του καλύτερου λειτουργικού, οικονομικού αλλά και...... κοινωνικού αποτελέσματος για τις αστικές συγκοινωνίες της περιφέρειας Αττικής από τη χρήση 2011 και εξής, με την υλοποίηση διαδοχικών κυμάτων μεταρρυθμίσεων τόσο για την ενίσχυση των εσόδων όσο και για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, το 2011 το συνολικό έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής θα μειωθεί από τα 389 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2010, στα 155 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η εισήγηση του υπουργού Μεταφορών. Πατήστε ΕΔΩ