ΠΕΡΙ … ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΑLTER

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Το ότι ένα σχόλιο μου, με την υπογραφή  ΛΥΣΙΑΣ, στο καφενείο  (Διάβασε εδώ), αποτέλεσε θέμα  συζήτησης, το Σαββάτο 13 Νοεμβρη, το μεσημέρι, στο ALTER, στην εκπομπή της κυρίας Aννας  Λιβαθινού , θα μπορούσε να ποιεί και τιμή για την ταπεινότητα μου, αν και εφ’ όσον οι σχολιαστές της παρέας, είχαν αναγνώσει σωστά το κείμενο, και είχαν ερμηνευτεί  οι θέσεις του ορθά .
Γιατί το θέμα, δεν είχε καμιά κρυφή, η φανερή αντιπαλότητα, μεταξύ της κυρίας Διγενή και του κ. Παπαδόπουλου …..
Προς θεού . Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες .
Και τουλάχιστο για την πρώτη, νομίζω πως τρέφει εκτίμηση, στην ερμηνευτική δεινότητα, του ηθοποιού Παπαδόπουλου ….
Φυσικά δεν χωραει καμιά αμφιβολία πως η κα Διγενή, σ’ αυτού του είδους τις εκπομπές και όχι μόνο, είναι η πρώτη διδάξασα, με προχωρημένες στην κάθε περίοδο της εφαρμογές, με όλους τους........ άλλους, έτη φωτός, μακριά από αυτή .
Άρα η όποια σύγκριση, θα ήταν ατυχής .
Ακόμα και στα κόστη των εκπομπών τους . Γιατί η κύρια Διγενή, αυτές τις εκπομπές τις έκανε, κυρίως στην ιδιωτική τηλεόραση . Που σημαίνει, πως όσα και αν έδινε ο ιδιώτης καναλαρχης, δεν μας αφορά . Γιατί δεν τα πληρώναμε εμείς . Και σαφώς, μια που έγινε κουβέντα, αξίζει να διευκρινιστεί, πως απ’ όσο γνωρίζω ήταν … λιγότερο από το μισό κόστος παράγωγης του κ. Παπαδόπουλου, το οποίο του το χρηματοδοτεί ο Ελληνικός λαός
Άρα η σύγκριση άστοχη, και μακράν της ουσίας, του σχολίου μου .
Το οποίο είχε δυο πτυχές .
Η μια αφορούσε την έπαρση του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος προκαλεί το κοινό αίσθημα, όταν βγαίνει και χαρακτηρίζει το κόστος ΑΥΤΗΣ της εκπομπής, χαμηλό . Και ότι, άλλο κανάλι (ποιο αλήθεια;) του έδινε τα διπλά 130.000 ευρώ δηλαδή, σε τέτοιους καιρούς …!
Αλλά … άντε, ας οψετε η αγάπη του, σε μας , τον λαουτζίκο, έκατσε στην ΕΡΤ με 65.000 ευρώ ! την εκπομπή !!!
Όταν είναι τόσο … γενναιόδωρος σε πρόκληση, δεν μπαίνει κάποιος στον … πειρασμό να τον … μαζέψει λίγο ;  Για το καλό του, όπως προσπαθεί το σχόλιο μου, που αναρτήθηκε στις 11/11/2010 ; Γιατί απλά, το θράσος κάποιων, τους τσαλακώνει και το μέτρο, στον δημόσιο τους λόγο ….
Η άλλη πτυχή της παρατήρησης μου , είναι φυσικά, το κόστος. Γι’ ΑΥΤΗ την εκπομπή σε ΑΥΤΟΥΣ τους καιρούς, οι 65.000 ευρώ, είναι πολλές. Κατά την γνώμη μου. Εάν κάποιος μου αποδείξει το αντίθετο, δημόσια, θα ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ .
Μέχρι να γίνει αυτό, θεωρώ το ποσό προκλητικό, και εντάσσεται στα πλαίσια της αλόγιστης σπατάλης της ΕΡΤ, αυτή που εγκαινίασε θρασύτατα, ο Παναγόπουλος και συνεχίζει αδιαπραγμάτευτα και … ηρωικά ο Παπαγεωργίου .
Κάποιος είπε, πως η εκπομπή, φέρνει πίσω τα λεφτά της …  Κάνει λάθος ούτε το 18% δεν επιστρέφει, σήμερα, από την συνεχώς φθίνουσα, διαφημιστική καταχώρηση ….
Τέλος, θέλω να διευκρινίσω, πως η κα Διγενή, δεν είχε καμιά σχέση, με το σχόλιο μου .
Θεωρώ πως αν ήθελε κάτι να πει, η ίδια, θα το έλεγε ντόμπρα και σταράτα, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, στην 30 χρονη και πλέον πορεία της. Η κα Διγενή απλά, στα πλαίσια των δημοκρατικών της αρχών και του πλουραλισμού  που την διακρίνει (σε καιρούς που πολλοί άλλοι κάνουν εκπτώσεις και απαξιώνουν τις αρχές αυτές) έχει την καλοσύνη και φιλοξενεί τα κείμενα μου, και αυτό για μένα είναι τιμή, και την ευχαριστώ .

ΛΥΣΙΑΣ