Αναθεώρηση Συντάγματος θέλει η ΝΔ


Υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος τάσσεται η ΝΔ, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η αποτίμηση των εκλογών.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση επ' αυτού και αναφέρθηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, σε καμία περίπτωση όμως άρθρα που αφήνουν περιθώρια απολύσεων στο Δημόσιο...


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έδωσε μήνυμα για αλλαγή οικονομικής πολιτικής, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του διαψεύστηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά.

«Η δική μας πολιτική παραμένει αμετακίνητη, αυτή μας έδωσε την δυνατότητα ταχείας ανάκαμψης, επιβεβαιώθηκε δε από τις εξελίξεις και σε αυτήν επιμένουμε. Ζητάμε αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση, με ανάκαμψη και ανάπτυξη και όχι με ασφυξία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμες και στηρίζει τις όποιες διαρθρωτικές αλλαγές.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το κόμμα των εκβιασμών και των ψεμάτων, έρχεται τώρα αντιμέτωπο με τον χειρότερο εαυτό του, με το χειρότερο παρελθόν του, με τα απίστευτα λάθη του, με τις βαριές αμαρτίες του».

Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε ακόμη πιο δύσκολη θέση και είναι υποχρεωμένη να πάρει πιο σκληρές αποφάσεις που είναι αδιέξοδες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «έρχονται αυξήσεις στα τρόφιμα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, στο νερό, στα εισιτήρια, έρχονται μειώσεις στα δημόσια έργα, ενώ θα κοπούν ακόμη και τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων».

Σημείωσε δε ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους στόχους της και προέβλεψε ότι η επιμονή στην ίδια πολιτική θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερο αδιέξοδο».
Στη ΝΔ σημειώνουν ακόμη ότι η κρίση φέρνει στην πολιτική ατζέντα θέματα που απέκλειε η πολιτική ορθότητα, όπως αυτά που σχετίζονται με την θρησκεία, την καθημερινότητα, τη μετανάστευση, την ασφάλεια του πολίτη, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες.

Επιπλέον εκφράστηκε η εκτίμηση ότι το 2011 το κοινωνικό κράτος θα υποστεί συρρίκνωση, η οποία θα προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα στους μικρομεσαίους και η ΝΔ πρέπει να είναι κοντά στις οικογένειες.