ποιός άλλος ήταν εκεί;

 Ελλην Φορολογούμενος

Ήμουν κι εγώ εκεί:
 
 Έκφραση κλισέ που κυριολεκτεί μεν, αυτοαναιρείται δε. Δηλώνει ότι ο ομιλών ήταν μεν παρών σε κάποιο γεγονός - σημαντικό και, συνήθως, μακρινό καλή ώρα σαν το «πολυτεχνείο»  - αλλά, συγχρόνως αφήνει να εννοηθεί και ότι ήταν απλός θεατής και μάλιστα από απόσταση, στην ουσία παρών απών .
 Χρησιμοποιείται κυρίως ειρωνικά για να περιγράψει διάφορους πολιτικούς αστέρες του ελληνικού στερεώματος,  του στυλ «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη», ή η Μαρία ενίοτε,  που είναι αδιανόητο να χάσουν κάθε κυβερνητικό πόστο και εσχάτως πολιτικά πόστα στην Ευρώπη , δημοσιοκάφρους που είναι, και καλά σοβαροφανείς και «έγκριτοι» γαρ και τα τέτοια μας κουνιούνται εννοείται, πάντα παρόντες στα γεγονότα, ή, πιο απλά, τους φαντασιόπληκτους γραφικούς τηλε-μαϊντανούς που ..........επετειακά εμφανίζονται στις οθόνες μας.
Για τους άνω των 55, η έκφραση παραπέμπει σε μια σειρά αγώνων ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών _να συνεννοούμαστε!   Και που είναι τόσοι πολλοί, που είναι πραγματικά να απορεί κανείς , πως με τόσους αντιστασιακούς , άντεξε 7 χρόνια η δικτατορία;
Μια ιστορία με τον γενικό τίτλο «17η Νοέμβριου μια γενιά αγώνες» » η οποία αντιτάχθηκε στην τότε εξουσία για έναν και μονό λόγο να τα αρπάξει , να γίνει μια αντιδραστική εξουσία με στεγανά και να καταντήσει τον τόπο έρμαιο στις τρόικες και στους ΔΝΤούδες  

Ή έκφραση, ωστόσο, είναι πολύ παλαιότερη. Στη βερσιόν «ήμουνα κι εγώ εκεί μ' ένα κόκκινο βρακί», είναι μια κλασική κατάληξη παιδικών παραμυθιών - ένα λατέρνατιβ στο «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»