Ελληνικόν Σύνταγμα

 Γράφει ο Ιάσων
Πριν από χρόνια σε μια ραδιοφωνική εκπομπή άκουσα την δημοσιογράφο του πρώτου προγράμματος να ρωτάει τον βουλευτή , γιατί δεν κάνετε δημοψήφισμα . Είναι χρόνια και δεν θυμάμαι για πιο θέμα τον ρωτούσε και ποιος ήταν ο βουλευτής , αλλά αυτό δεν έχει σημασία , σημασία έχει η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής . Η απάντησή του ήταν , και τι ξέρει ο λαός για να αποφασίζει αυτός με δημοψηφίσματα . Η δημοσιογράφος τα έχασε , νευρίασε ,και του είπε , να ενημερώνετε τον λαό σωστά για να έχει σωστή γνώμη και να κρίνει . Σήμερα διάβασα στο ......άρθρο 44 παρ 2 του συντάγματος το παρακάτω :
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Δηλαδή το άρθρο αυτό μας λέει ότι για να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα  θα πρέπει να το ψηφίσουν και οι 300 βολευτές μας . Εδώ κυρίες/οι       γελάνε .
Αν στην χώρα που γέννησε την δημοκρατία υπάρχει τέτοιο άρθρο στο σύνταγμα της , τότε ότι και να παθαίνει ο λαός της  είναι άξιος της μοίρας του . Το ψάρι λέει  μια παροιμία βρωμάει από το κεφάλι . Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει στην χώρα είναι το σύνταγμα της , από εκεί ξεκινάει το κακό . Όταν  ο λαός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του και το έχουν 300 πουλημένα καθάρματα τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας , δεν έχει σημασία αν είμαστε δεξιοί κεντρώοι αριστεροί . Το σύνταγμα αφορά όλους μας . 'Όπως δεν έχει σημασία οι συνδικαλιστές να είναι δεξιοί κεντρώοι ή αριστεροί . Αυτό αφορά αυτούς . Οι συνδικαλιστές είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων , που όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες απαιτήσεις , γι αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι κόμματα , αλλά τους καλύτερους για να τους εκπροσωπούν.   
Ιάσων Α