Δημόσιοι υπάλληλοι εσείς, βουλευτές και υπουργοί εμείς!...

Γράφει ο Μαγια

Εσείς γνωρίζατε ότι, έχουμε υφυπουργό ονόματι Μανώλη Οθωνα;
Είναι υφυπουργός Πραστασίας του Πολίτη. Όπως γράφει ο Στάθης στην «Ελευθεροτυπία», ο κύριος υφυπουργός με το επώνυμο Οθωνας, είναι ένας κομματάνθρωπος, καρεκλοκένταυρος της γνωστής συνομοταξίας των «φίλων του λαού».
Ο καλός αυτός πολιτικός παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Θ. Πάγκαλο, δήλωσε ότι, ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα αν απολύονταν ορισμένοι από το Δημόσιο. «Αν κάποιοι δεν χρειάζονται, παρασιτούν, είναι αργόμισθοι», ας απολυθούν. Ετσι άπλωσε το θέμα σαν ένας καλός λαγός ο κ. Οθωνας. Κι ύστερα το μάζεψε (ή μάλλον έτσι νόμισε…) ο …χαρισματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας ότι το Σύνταγμα, διαφυλάσσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Μην ξεχνάτε πως έχουμε εκλογές αύριο…
Απρόσμενος σύμμαχος ο «αντίπαλος» Κυρ. Μητσοτάκης, (της γνωστής οικογενείας…), που...... τάχθηκε υπέρ των απολύσεων όσων περισσεύουν.
Το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω της πρόβλεψης του Μνημονίου για εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα. Τουτέστιν, ΔυΝαΤή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα…Αλλωστε ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη ψιθυρίζουν στ’ αφτιά δημοσιογράφων και άλλων ότι, επίκεινται αποφάσεις που δεν δύναται να αναβληθούν για πολύ και που θα προκαλέσουν πραγματικό κοινωνικό σεισμό.
Και επί τη ευκαιρία. Οσοι εκ των δημοσίων υπαλλήλων εξαναγκασθούν να καταβάλουν το βαρύ τίμημα του «εξορθολογισμού», καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι, την απόλυτη ευθύνη θα φέρουν οι εμπνευστές και «λειτουργοί» του πανάθλιου πελατειακού συστήματος, οι πολιτικοί των δυο κομμάτων εξουσίας, που έκαναν τη συναλλαγή μαζί τους: Δημόσιοι υπάλληλοι εσείς, βουλευτές και υπουργοί εμείς!...