Πάτρα: Ο «Δούρειος Ιππος» και τα γαλάζια μαχαιρώματα, μετά το ναυάγιο…

Γράφει ο Μαγια

Πανωλεθρία της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και την Αχαία. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παπαναστασίου, συγκέντρωσε μόλις 22%, ενώ καταποντίσθηκαν οι γαλάζιοι υποψήφιοι στους μεγαλύτερους δήμους του Νομού: Ο Κώστας Χριστόπουλος στην Πάτρα με 17,7%, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στο Αίγιο με 13,7% και ο Θανάσης Ραυτακόπουλος στην Κάτω Αχαΐα, που ηττήθηκε, με 30 μονάδες διαφορά, από τον εκλεγέντα από τον πρώτο γύρο ανεξάρτητο υποψήφιο, Α. Παναγιωτόπουλο.

Επόμενο είναι, το κλίμα μεταξύ των τοπικών στελεχών να είναι εκρηκτικό, με τους μεν να κατηγορούν τους δε, αλλά τα κυρίως πυρά στρέφονται στη Ρηγίλλης, την οποία θεωρούν ως υπεύθυνη για το ναυάγιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως «κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν και να παραιτηθούν».

Ηδη, έχει στοχοποιηθεί ο αχαιός βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος φέρεται ως «ενορχηστρωτής» του........... ναυαγίου. Μάλιστα λέγεται ότι, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς, ζητώντας σε έντονο ύφος εξηγήσεις. Ο Νικολόπουλος, αντικρούει τις σε βάρος του αιτιάσεις, επικαλούμενος τη συμμετοχή της γυναίκας του και συνεργατών του τόσο στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του Χριστόπουλου όσο και στο περιφερειακό του Παπαναστασίου.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η.... παταγώδης αποτυχία του Κ. Χριστόπουλου, στην Πάτρα, παρότι ήταν προδιαγεγραμμένη από την στιγμή που η ΝΔ επέτρεψε σε  πρωτοκλασσάτα στελέχη της να ενισχύσουν τον συνδυασμό του Γ. Δημαρά (πέρασε στον δεύτερο γύρο με 14 μονάδες λιγότερες από τον Δ. Κατσικόπουλο).     

«Δυστυχώς τυχαία ή σκόπιμα σημειώθηκαν φυγόκεντρες τάσεις προς Δημαρά. Δεν μπορούν κάποιοι αρουραίοι να λειτουργούν μέσα από τους υπονόμους και να κάνουν προσωπικά πολιτικά παιγνίδια», είπε ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Θρ. Μαυρομάτης. Καταπέλτης ήταν ο βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης: «Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί όχι μόνο δεν στηρίχτηκε η επιλογή του προέδρου, αλλά πολεμήθηκε με κάθε φανερό και κρυφό τρόπο από στελέχη της ίδιας της παράταξης, με αποκορύφωμα την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μεγαλοστελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας να πανηγυρίζουν σε βάρος της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά, είτε φανερά, είτε κρυφά, όπως συνηθίζουν να το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, ανάλογα με την επιλογή κάθε φορά»!...

Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τον διακαή πόθο ορισμένων «γαλάζιων τσιφλικάδων» στην Πάτρα να εκπορθηθεί, παντί τρόπω, ο Δήμος, που αποτελεί κάστρο του ΠΑΣΟΚ και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τους Παπανδρέου. Ετσι, σε αγαστή συνεργασία με γνωστές πολιτικές «κουφάλες» (οδοντιατρικός ο όρος…) της αχαικής πρωτεύουσας, εξύφαναν με μεθοδικότητα, επί μακρόν χρονικό διάστημα, το σενάριο του «Δούρειου Ιππου».Το σχέδιό τους, αν δεν είχε την ενθάρρυνση είχε την ανοχή της Ρηγίλλης, που δεν αντέδρασε στη συμμετοχή γαλάζιων στελεχών και δη «Σαμαρικών» στο ψηφοδέλτιο του Δημαρά…