Κερδίζουν όλοι εκτός από τους ψηφοφόρους…



Γράφει ο Μαγια


Στη βαριά σκιά των δυσχερών εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τα βασικά συμπεράσματα εξήχθησαν στον πρώτο γύρο κι απόψε θα ολοκληρωθούν. Κερδίζουν όλοι εκτός από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα κληθούν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και ο λογαριασμός που μας έρχεται είναι μεγάλος.
Η διεθνής των τοκογλύφων, μέσω της Τρόικας, θεωρεί ότι για να εξασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ύψους 4 - 5 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο σχέδιο περικοπών στο Δημόσιο.
Οντως, στη γενική κυβέρνηση (νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΤΑ, φορείς του Δημοσίου και από εδώ και στο εξής ΔΕΚΟ) τα περιθώρια περικοπών είναι σημαντικά. Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κανείς σε ποια κατεύθυνση θα στραφούν οι κυβερνώντες για την εξοικονόμηση πόρων.
Δυστυχώς ένα χρόνο, τώρα, η........... κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να τσακίσει την εκτεταμένη διαφθορά και να περιορίσει την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αλλά ικανή να φτωχοποιεί την κοινωνία!
Ο ίδιος πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί, πρόσφατα, πως: «Αν η Ελλάδα πατάξει την φοροδιαφυγή δεν θα έχει ανάγκη νέων δανείων και θα επιταχυνθεί η πορεία εξόδου της από την κρίση». Πως απάντησε το οικονομικό του επιτελείο; Δια της περαιώσεως… Επιβραβεύοντας όσους έκλεψαν τη δυνατότητα της χώρας να προοδεύσει.
Στο απυρόβλητο η ποικιλόχρωμη στρατιά των «πορτοφολάδων», που ρήμαξαν την πατρίδα!
Τούτα και πολλά άλλα συνιστούν την αντιπρόταση στο διαβόητο Μνημόνιο και μην απορείτε, που δεν προβάλλονται επαρκώς. Κάποιος σοβαρός …λόγος θα υπάρχει…
Ετσι, …αντιμνημονιακέ, κύριε Σαμαρά;…