ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΑ Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝΕ


 ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

     Ο Ηράκλειτος μας λέει ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι η μοίρα του. Και πώς να μη συμφωνήσεις μαζί του βλέποντας τον Έλληνα. Κακός ο χαρακτήρας μας και τον βγάζει στις κρισιμότερες στιγμές για τον συνάνθρωπο του. Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού επί της Κηφισίας. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, φορτωμένο με εξοπλισμό πράγμα που έδειχνε βαρύ περιστατικό, προσπαθεί να διασχίσει την πηγμένη Κηφισίας προς τον Ερυθρό Σταυρό. Κάποιος χώρος να αποφύγει την κίνηση και να μετακινηθεί γρηγορότερα δημιουργείται εκ τινών εξ ημών, ενώ άλλοι πολλοί ούτε κάνουν τον κόπο να παραμερήσουν για να περάσει το ασθενοφόρο. Και τί βλέπουμε ξαφνικά πίσω από το ασθενοφόρο?. Ένα τσούρμο από αλητο-Έλληνες με παπάκια, μηχανές, και αυτοκίνητα να κορνάρουν και αυτοί σαν το ασθενοφόρο, να επωφελούνται από το δρόμο που ανοίξαμε οι υπόλοιποι για το .........ασθενοφόρο και να φεύγουν κυρηλάτοι!...
     Ε λοιπόν αυτός είναι ο καθημερινός Έλληνας. Αυτός που φωνάζει όταν δεν έχει δίκιο. Φιλοτομαριστής, σαχλοτσαμπουκάς και δήθεν Τσάκ Νόρρις, φλούφλης, ψευτορουφιάνος στο αφεντικό, πισοκίνητος στα ζόρικα, γλείφτης σε βαθμό μπιμπικιάσματος, το παίζει και καλά ιστορία και δηλώνει τάχα μου ακομμάτιστος, ασκώντας κριτική του πνιγηρού αέρα σε όλους μας, ενώ είναι ένας από κείνους που παρακαλάνε γονυπετείς να μην αλλάξει η νοοτροπία μας και πάμε καλύτερα πρώτα μεταξύ μας ως κοινωνία και μετά ως κράτος γιατί ο πρώτος που θα χάσει τη βολή του είναι ο ίδιος και το σύστημα που τον ευνοεί.
     Με τέτοια μυαλά και νοοτροπία που την έχουν πολλοί συνΈλληνες ούτε χίλια ΔΝΤ δεν μας αλλάζουν, εκτός κι αν αποφασιστεί να ασκηθεί ένας κοινωνικός «αποκεφαλισμός» σε τέτοιους παρασιτοειδείς τύπους που κάνουν τη ζωή μας θλιβερότερη και χειρότερη. Το αξίζουμε ως κοινωνία.