Στρώνουν χαλί στη συγκυβέρνηση!...

Γράφει ο Μαγια

Από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την άποψη ότι, ο πρωθυπουργός μπλοφάρει με το …περίστροφο της πρόωρης προσφυγής στις βουλευτικές κάλπες, εάν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι απογοητευτικό για την κυβέρνηση.

Οι λόγοι προφανείς, έχουν από πολλούς κατά κόρον αναλυθεί. Ωστόσο, δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μια εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος, που αποσιωπάται τεχνηέντως: Να βρίσκεται, ήδη, σε αδιέξοδο η κυβέρνηση. Παρά τα όσα διατείνεται, η κατάσταση στην οικονομία να βαίνει όντως επιδεινούμενη και η Τρόικα να πιέζει να ληφθούν νέα σκληρά μέτρα, που αναπόφευκτα θα εξουθενώσουν περαιτέρω τα συνήθη υποζύγια.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Προκηρύσσονται, χωρίς συζήτηση, εθνικές εκλογές με ανομολόγητο στόχο τη συγκυβέρνηση των .........δυο παλιών συμφοιτητών. Αλλωστε κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας δεν πρόκειται να επιτύχει αυτοδυναμία. Η δε Τρόικα, που βγάζει …σπυράκια στο άκουσμα και μόνο της λέξης εκλογές όχι μόνο δεν θα είχε αντίρρηση, αλλά ευνοεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο επειδή διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα. Δηλαδή, την ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε οι διεθνείς τοκογλύφοι να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους ότι, δε θα χάσουν τα λεφτά τους.