ΤΗΛΕΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

     Μεγάλο το παζάρι και οι πελάτες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών εκατομμύρια. Και τα κόμματα, ιδίως η αντιπολίτευση, με τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, φορτσάρει δυνατά με έξυπνες ατάκες του κ. Σαμαρά του στιλ ότι θα μειώσει το έλλειμμα σε 1,5 χρόνο για να καρπωθεί ότι μπορεί. Η κεντροδεξιά είναι σε τρία κομμάτια, άρα η προσπάθεια της Ν.Δ. είναι να πάρει το 1 και κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους ενοίκους της μπλε πολυκατοικίας.
     Από την άλλη ξαναχτυπά ο κ. Γιούνκερ  λέγοντας μας ότι και με νέα- όποια- κυβέρνηση το μνημόνιο θα εξακολουθεί να ισχύει. Στην πραγματικότητα ο εκλεκτός Ευρωπαίος επιτηρητής μας φαίνεται να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ιδέα του αρχηγούς της μείζονος αντιπολίτευσης για ελαχιστοποίηση του ελλείμματος σε 1,5 χρόνια, μιας που τέτοια θαύματα δεν γίνονται παρεκτός και αν έχεις την οικονομική δυνατότητα της μεγαλοδύναμης Κίνας.   
    Εξάλλου την αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση τη γνώρισε η Ευρωπαίκή Ένωση για τα καλά, όταν...... έβαλε την Ελλάδα σε επιτήρηση, ο τότε υπουργός Οικονομικών την «έβγαλε» από την επιτήρηση μετά βαϊων και κλάδων με τη χρήση αλλοιωμένων στατιστικών, και αυτή την αλλοίωση πληρώνουμε τώρα με την επαπειλούμενη αύξηση του ελλείμματος σε πάνω από 12% μέχρι και 16 ή 17%. Κουτόφραγκοι δεν είναι άσχετα αν οι πολιτικοί μας τους θεωρούν ως τέτοιους κρίνοντας εξ ιδίων τ΄αλλότρια, και φυσικά η ελληνική κουτοπονηριά δεν άργησε να βγει στη φόρα.
    Για άλλη μια φορά έχουμε τηλεπλειστηριασμούς της πεντάρας και χάρτινους λεονταρισμούς με φόντο εκλογές, και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι πολίτες δεν πείθονται και στρέφονται εναντίον των κομμάτων και τη πολιτικής τους. Οι πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η λαίλαπα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσεο πριν το 2015, όσο και το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει οι τροϊκανοί με τον ιδιοκτήτη των δύο μεζονετών που έχουν νοικάσει και κατοικούν, όταν έρχονται στην Αθήνα, απέναντι από την Ακρόπολη. Κάτι παραπάνω ξέρουν από τον κ. Σαμαρά, που το ξέρει και αυτός βέβαια, ανεξάρτητα αν προσπαθεί να παραπλανήσει τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους για να σταυρώσει ψήφους. Οι μαυρογιαλούροι πέρασαν ανεπιστρεπτί και μόνο σε ταινία τους βλέπει ο λαός.