«Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει», αλλά οι Ελληνες πτωχεύουν!!!

Γράφει ο Μαγια

Τοπίο στην πυκνή, γκρίζα ομίχλη το πολιτικό σκηνικό, που προβάλλει ολόγυρα και μπροστά μας, Οδεύουμε στην καρδιά του φθινοπώρου και σ' ένα χειμώνα που προμηνύεται βαρύτερος από κάθε άλλη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες. Ζούμε μια ανείπωτη τραγωδία.
Οι διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών ότι, «η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει» παίρνουν στα αφτιά των πολιτών εκτός των άλλων και μια εκνευριστική διάσταση. Διότι δεν εξηγούν ποιοι δεν θα πτωχεύσουν. Λένε γενικά «δεν θα πτωχεύσουμε» και δεν προσδιορίζουν ποιους εννοούν. Για παράδειγμα, εφέτος πτώχευσαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Εμειναν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Κάθε μέρα κλείνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και μένουν νέοι άνεργοι. Προτού τελειώσει η χρονιά δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο.
Οι Ελληνες λοιπόν πτωχεύουν. Και όσοι δεν πτωχεύουν, πτωχαίνουν. Τα εισοδήματα μειώνονται για .........

όλους, η κατανάλωση πέφτει ραγδαία, επενδύσεις δεν γίνονται, δουλειές δεν υπάρχουν. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, επειδή η κατεύθυνση είναι λάθος.
Η πραγματική οικονομία βυθίζεται στον φαύλο κύκλο της ύφεσης κι όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Εάν δεν υπάρξει δραστική αλλαγή πορείας, η κυβέρνηση θα κατασπαταλήσει ό,τι πολυτιμότερο: το απόθεμα υπομονής και διάθεσης για εξυγίανση, που επιδεικνύουν οι πολίτες. Εάν συμβεί αυτό, ο δρόμος προς την κοινωνική έκρηξη θα έχει ανοίξει.