Δε βρίσκουν ούτε υποψήφιους συμβούλους για τις εκλογές!…

Γράφει ο Μαγια

Πρωτοφανής δυστοκία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 27 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες οι ψηφοφόροι γνωρίζουν μόνο τους επικεφαλής των παρατάξεων, άντε και κάποιους υποψήφιους συμβούλους.
Στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ο γαλάζιος υποψήφιος  Παπαναστασίου, μόλις χθες ανακοίνωσε τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες (Γ. Σκαρμούτσο Ατωλοακαρνανία, Α. Μητρόπουλο Αχαία και Π. Αχιλλεόπουλο Ηλεία), αλλά ούτε έναν υποψήφιο σύμβουλο. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Απ. Κατσιφάρας, έχει ανακοινώσει τους 56 από τους 77 συμβούλους (υπο την …αιγίδα της γνωστής …βαρωνίας, που λοιδωρούσε τον ΓΑΠ), ενώ πλήν του επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλου, οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην ανεύρεση υποψηφίων. Φυσικά για προγράμματα ούτε καν λόγος δε γίνεται, δεδομένης της ανικανότητας να .............
διαμορφωθούν θέσεις και ρεαλιστικές προτάσεις.
Η οργισμένη αποστασιοποίηση των πολιτών από κόμματα και πολιτικούς είναι εμφανής περισσότερο από κάθε άλλη φορά και το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα εκφρασθεί την κάλπη, βάζοντας …μπουρλότο στο παραπαίον πολιτικό σύστημα.
Μέσα σε αυτό το γκρίζο σκηνικό το μέλλον του «Καλλικράτη», προδιαγράφεται μαύρο κι άραχλο. Στις αναπόφευκτες «παιδικές ασθένειες» του νεότευκτου θεσμού είναι πολύ πιθανό να προστεθεί και η παθογένεια των μηχανισμών των ποικιλόχρωμων νταβατζήδων της μετριότητας, που …οραματίζονται την αυτοδιοίκηση ως πεδίον δόξης και …μάσας λαμπρόν.
Εν τω μεταξύ νέα δημοσκόπηση (MRB) στο Δήμο Πατρέων, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πατρινός Τύπος», φέρει τον υποψήφιο του ΣΥΝ και της ΔΑ, Δημαρά να κερδίζει στον β΄ γύρο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Κατσικόπουλο.