Δεν πέρασε η ευνοϊκή ρύθμιση των μεγαλοαπατεώνων…

Γράφει ο Καφενόβιος

Αναδίπλωση του υπουργού Οικονομικών μετά το πυρ ομαδόν που δέχτηκε στη Βουλή  για τη σκανδαλώδη ρύθμιση, που έδινε συγχωροχάρτι στους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες, δηλαδή σε όσους  εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια.
Με προσθήκη της τελευταίας στιγμής δεν δίνεται πλέον δικαίωμα στις επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ να μπουν στην περαίωση εάν έχουν ανοιχτές υποθέσεις με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή εκκρεμείς φορολογικές δίκες.
Κατά αυτό τον τρόπο μπορούν να υπαχθούν μόνο όσοι έχουν πλαστά ή εικονικά στοιχεία και δεν έχουν ελεγχθεί γι’ αυτό. Δηλαδή μόνο αν από μόνοι τους δηλώσουν στην εφορία την κατοχή αυτών των στοιχείων.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι κρύβει στο νομοσχέδιο φωτογραφικές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια, καθώς και για επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Περισσότερο συγκεκριμένος έγινε ο .......
βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας για εκδότες που έχουν εκδώσει πλαστά τιμολόγια. Σημείωσε ότι υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου για τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου.
Πριν από λίγο, σε κοινή συνέντευξη τύπου, δικηγόροι, κατασκευαστές ακινήτων,  ιδιοκτήτες ακινήτων, έμποροι κ.λπ. εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης για την περαίωση κάνοντας λόγο για ευνοϊκή ρύθμιση των μεγαλοαπατεώνων και για  αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που θα εκπέσουν στα δικαστήρια.