κάνε το χόμπι σου επάγγελμα


 Ελλην Φορολογούμενος

Επειδή όσο τεμπελόσκυλο και να είσαι , πρέπει κάτι να κάνεις και εφόσον το όνομα σου δεν αρχίζει από Καραμ και τελειώνει σε νλής ή δεν αρχίζει από Παπαν και τελειώνει σε δρέου , τότε ΔΕΝ την έκατσες τη βάρκα ,μπορεί να μην περνάς μπέικα στο Μάξιμου στη δουλειά του μπαμπά σου .Αλλά  θα κάνεις άλλες δουλειές , εξίσου καλές. Έψαξα και βρήκα τις πιο ελπιδοφόρες σπουδές του μέλλοντος που εγγυούνται μια και επιτυχημένη καριέρα .
Σπούδασε ΡΕΝΤΡΟΥΜΗΣ ή  ΡΟΥΜΤΟΥΛΕΤΗΣ  ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων στις τουριστικές περιοχές. Η κατ' εξοχήν μη παραγωγική απασχόληση και μία από τις βασικές αιτίες που οι διακοπές στην Ελλάδα έχουν γίνει και ακριβές και μάπα. Εποχιακό επάγγελμα, σχεδόν εξ ορισμού, κι ένας ρεντρούμης που σέβεται τον εαυτό του δεν δουλεύει ποτέ στο διάστημα Οκτωβρίου –Απριλίου για τον ίδιο λόγο που κι ένας σκύλος γλείφει τους όρχεις του: γιατί μπορεί. Τόσα δωμάτια επί τόσα ευρώ την ημέρα, τόση πληρότητα επί τόσους μήνες –ο υπολογισμός είναι απλός και είναι πραγματικά παράξενο γιατί η Εφορία δυσκολεύεται τόσο να τον κάνει.
Σπούδασε ΙΣΜΠΙΤΙΡΙΤΖΗΣ ( διεκπεραιωτής )
Ο  ισμπιτιριτζής είναι αυτός που ξέρει όλες τις..........

άκρες, βρίσκει πάντα τον τρόπο, μονίμως ελίσσεται και ποτέ δεν κωλώνει. Μπορεί να το κάνει ως επάγγελμα - είναι αυτός που θα μαζέψει σ' ένα πρωί και τις δώδεκα βεβαιώσεις για τις οποίες ο κοινός θνητός θα παιδευτεί χαλαρά δυο βδομαδούλες. 'Η, μπορεί να είναι ο καλός άνεργος  που ξέρει πού θα βρει υδραυλικό ανήμερα της Παναγίας. Είναι ο completer/finisher, που λένε και οι μανατζαραίοι, και, σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι και ο πολιτικός που κάτι κάνει τέλος πάντων και δεν λέει μόνον παπαριές.
Ο ισμπιτιριτζής είναι το μόνο εγγυημένο αντίδοτο στην γραφειοκρατική παράλυση, τον σταρχιδισμό  και την πανθομολογούμενη έλλειψη υδραυλικών και καλοριφερτζήδων. Και ένας προσωπικός, αποκλειστικός ισμπιτιριτζής, είναι, πέρα από βίλες, κότερα και δίμετρες, η πλήρης καταξίωση και το απόλυτο στάτους σύμπολ.
Σπούδασε ΕΛΑΜΩΡΕΣ Από την γνωστή φράση έλα μωρέ, την οποία έχουμε πει ουκ ολίγες φορές, αλλά στο στόμα αυτής της ομοταξίας αποκτά άλλο, πιο προχωρημένο, νόημα.
Δεν τον αγγίζει τίποτε. Δεν  δίνει δυάρα για ότι συμβαίνει γύρω του. Ότι και να συμβεί δεν αξίζει κάτι περισσότερο από ένα «έλα μωρέ...». Το νταξ και το νταξναούμ, είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουν την δική του απαξίωση των πάντων. Μπροστά του ο κλασικός Άγγλος φλεγματικός, μοιάζει τρομοκρατημένο παιδάκι.
Ένα μικρό, αλλά υπολογίσιμο, ποσοστό των συμπατριωτών μας έχει δημιουργήσει αυτή την ξεχωριστή κατηγορία και ολόκληρη ομοταξία, οι «ελαμωρέδες», έχει συσταθεί τμήμα για χάρη τους στην κοινωνοβιολογία. Μπορείς να εργαστείς σε γραφείο παραπόνων εταιρίας ή σαν ανώτατος κρατικός υπάλληλος.
Ενώ ο πραγματικός σκοπός της φράσης έλα μωρέ, είναι ν' ανυψώσει το ηθικό και να δώσει κουράγιο και θάρρος στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, οι ελαμωρέδες έχουν προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Εξαφανίζουν το πρόβλημα!
Ακόμα και αν τους αναγγείλεις την έναρξη του Γ' ΠΠ, δεν θα εισπράξεις τίποτε περισσότερο από ένα απαξιωτικό «έλα μωρέ...».
Σπούδασε ΤΣΙΚΙΡΙΚΙΤΖΗΣ  Άτομο φειδωλό, που αρνείται να ξοδέψει χρήματα για να αποκτήσει κάτι, ακόμα κι αν αυτό είναι πολύ φτηνό. Δαπανά χρήματα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ποτέ δε χάνει την ευκαιρία να αποκτήσει κάτι όταν του προσφέρεται δωρεάν. Μπορείς να απασχοληθείς σαν υπουργός οικονομικών σε κρίση, καλή ώρα . Με το πτυχίο του τσικιρικιτζή ανοίγουν οι πόρτες και για εργασία και στην υπόλοιπη Ευρώπη μια και στα αλλοδαπά πανεπιστήμια μπορείς να κάνεις master και να γίνεις Σπαγκάϊ Λάμα  (δηλαδή από τον όρο Δαλάι Λάμα. Ο Δαλάι Λάμα είναι ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού) ενώ ο Σπαγκάι Λάμα είναι ο ηγέτης του Διεθνούς Νεοφιλελεύθερου Τσιγκουνισμού (ΔΝΤ , τυχαίο δεν νομίζω!)
Ο Σπαγκάι Λάμα αποτελεί έναν από τους Δαλάι Λάμα των τσιγκούνηδων.