ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΥΑΛΙ


 Γράφει ο Τεό


Λιγα χρονια πριν το 80 η δημοσιογραφια ηταν δημοσιογφαφια και οχι οτι γραφουν σημερα.Τοτε λεγαμε για την δημοσιογραφικη πενα (Δυνατη-αιχμηρη-σατυρικη-γλαφυρη-δογματικη κλπ).
Η δημοσιογραφια και οι δημοσιογραφοι ηταν ενας ανελεητος συνεχης ανταγωνισμος για το ποιος θα ειχε το πιο ευαναγνωστο και κατανοουμενο απο ολους τους αναγνωστες ρεπορταζ. Μετα το 80 η δημοσιογραφια αλαξε ροτα. Νεες λεξεις νεες εκφρασεις που ηταν βαρυγδουπες οταν ακουονταν απο πολιτικα προσωπα που ερμηνευονταν κατα το δοκουν απο τους δημοσιογραφους. Και οι εκδοτες (αλλο κογκαβιο αυτο) προσαρμοστηκαν πιο εντονα με τις απαιτησεις του ρευματος. Ολο και το κατι τι τους προσθεταν στις καταθεσεις τους. Για να λεμε σημερα βαρωνοι του τυπου.
Αυτο προσπαθησαν να μιμιθουν και οι ........
συγχρονοι δημοσιογραφοι.Βγηκαν στο γυαλι της τηλεορασης και αυτο ηταν.Το καλαμι το καβαλησαν και γινανε καλιτεροι απο τους διδασκοντες τους.
Εφημεριδες χαρτι χαρτι χαρτι κυριακατικες. Με τοσο χαρτι μιας εφημεριδας κυριακης ο μπακαλης θα τυλιγε ενα χρονο ρεγγες.
Τι γραφουν ? Ρωτηστε καποιον που αγοραζει. Απαντηση δεν θα παρετε. Εκεινο μονον που θα σας πει ειναι οτι απο την δευτερα ειδα την διαφημηση για το CD η για το DVD της ταινιας. Και τα λογιων-λογιων μπιχλιμπιδια που βαζουν ητοι καρφιτσες-ημερολογια-κουπονια για εκδρομες-ξενοδοχεια και τωρα θα βαλλουν και εκπτωτικα κουπονια τροφιμων.Που μας εφθασαν το βλεπουμε.Το που θα μας φθασουν οι εθνοπατερες  το ακουμε απο τις επιστολες που αφηνουν οι αυτοχειρες. Αν νομιζουν οτι αρθρογραφουν η δημοσιογραφουν μονον μια κυριακη να τυπωσουν εφημεριδα χωρις μπιχλιμπιδια και τοτε ουτε η μανα τους δεν θα αγορασει.
Τωρα ομως εχουμε και την ενημερωση του καναπε.
Αστερες της κιτρινης τεχνης.(Να καθιερωθει και ενα οσκαρ ετησιο).Που το βραδυ μας το κανουν μελαγχολικο-γκρι-μαυρο-ανασφαλες με τις ειδησεις που μεταδιδουν ως αλλοι καρδιναλιοι και νομικοι συμβουλοι των πολιτικαντηδων.Αναλυσεις-εκτιμησεις οικονομικου περιεχομενου και  εχουν το αλαθητο του Παπα.Αναπαραγουν το μοτιβο οτι η Ελλαδο σωζεται με το ναποδημησουν ολοι οι Ελληνες στον Αδη.Εκτος βεβαια των πολιτικαντηδων και των συν αυτω.
Τα ιδια προσωπα χρονια τωρα να παιζουν (αντι να δημοσιογρφουν) το τρισαθλιο βρωμερο και ελεεινο παιγνιδι εις βαρος του Εληνα και αξιων επαινων και συγχαρητηριων απο τους πατρονες τους στην πορτοφολα τους.Δημοσιογραφια ελωδης ερπουσα και ελεεινη.Οσφυοκαμπτες-τσανακογλυφτες-κομιστες βδελυρα υποκειμενα ανεξαρτητης και αντικειμενικης δημοσιογραφιας μυστκων νυκτερνων και μαυρων συναλλαγων.Αρκουμενοι σε αλαζωνεια κοσμικη ζωη,Μονον για το τομαρι τους ενδιαφερονται. Αλλα και η χουντικη νοοτροπια που εχουν δεν κραταει χιλια χρονια. Βγαλατε την μασκα της ανεξαρτητης δημοσιογραφιας και γινατε οι αφρονες δημιοι της
ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τιμιοι και καθαρης συνειδησης συναδελφοι σας.
                                                                                    ΤΕΟ