Είναι δυνατόν αυτοί να σώσουν τη χώρα;…

Γράφει ο Καφενόβιος

Κανονικά θα έπρεπε να τον κάνουν …ρόμπα οι δικοί του τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που είχε το θράσος να ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την περαίωση, το οποίο επί της ουσίας λέει ότι, όσοι έκλεψαν τη δυνατότητα της χώρας να  προοδεύσει, παίρνουν βραβείο! Σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι ικανός να οργανώσει, επί ένα χρόνο περίπου, τις εφορίες, τα τελωνεία και τους λοιπούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εισπράξουν τους φόρους έχει ανατεθεί η σωτηρία της χώρας από την οικονομική καταστροφή!
Απίστευτο; Κι όμως ΠΑΣΟΚικό!
Ο υπουργός Οικονομικών έχει γαλουχηθεί με τα …ιδανικά της αναλγησίας και αλχημείας του σημιτικού ψευτοεκσυγχρονισμού και απ΄ ότι, φαίνεται δεν κατάφερε σε αυτά τα .......
έξι χρόνια να …ράψει καινούργιο κοστούμι. Προσέξατε πως λειτουργεί; Σαν σαλονάτος λογιστής. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή και μεγαλώνει την αδικία σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των συνετών φορολογούμενων, δείτε τι έλεγε για την περαίωση, το 2008, επί ΝΔ:
«Η περαίωση δεν είναι απλώς ένα εκβιαστικό χαράτσι της κυβέρνησης. Είναι η ομολογία αποτυχίας της στη φορολογική πολιτική της. Επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο κι όποιον πάρει ο χάρος. Οποιαδήποτε φορολογικά μέτρα τέτοιου είδους έχουν βραχυπρόθεσμα έσοδα για το Δημόσιο, είναι όμως δυναμίτης για την ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος. Διότι στέλνουν λάθος μήνυμα στον φορολογούμενο που λέει, εντάξει τώρα ας μην είμαι συνεπής διότι σε μερικά χρόνια πάλι κάποιος θα έρθει και θα με ξαναρυθμίσει».
Εύγε «τσάρε»!,,,