Πώς θα κυβερνήσει ο Παπανδρέου αν το ΠαΣοΚ πάθει κανένα στραπάτσο;

Γράφει ο Καφενόβιος
Αντελήφθησαν, τελικά, στο Μαξίμου ότι, τα μηνύματα είναι δυσάρεστα για την κυβέρνηση. Και αναγκάσθηκε ο πρωθυπουργός να τροποποιήσει την προεκλογική τακτική του, δηλώνοντας πως “οι εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση”.
Τώρα δεν υπάρχει το φύλλο συκής για τις εκλογές στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Την ψήφο των πολιτών θα διαμορφώσουν και οι επιπτώσεις του Μνημονίου και ο "Καλλικράτης". Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί, όχι φυσικά η κυβερνητική εξουσία, αλλά το πολιτικό κλίμα και οι εξελίξεις των επόμενων μηνών
Πώς θα κυβερνήσει ο Παπανδρέου αν το ΠαΣοΚ πάθει κανένα στραπάτσο; Θα συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιο σε μια κοινωνία που θα το έχει αποδοκιμάσει ρητά; Και πώς θα συμμαζέψει τη ΝΔ ο Σαμαράς, αν το κόμμα του καταρρεύσει στις κάλπες; Θα επιμείνει στη........ στρατηγική του ή θα επιχειρήσει να βρει κάποιο περιθώριο συνεννόησης με τον Καρατζαφέρη και την Ντόρα;
Στις 7 Νοεμβρίου ο πολίτης θα έχει στα χέρια του δύο ψήφους. Μία για τον δήμο, όπου μπορεί να επιλέξει τον υποψήφιο της αρεσκείας του με τοπικά και προσωπικά χαρακτηριστικά και μία για την περιφέρεια, την οποία μπορεί να αξιοποιήσει με πολύ πιο έντονα πολιτικά κριτήρια.
Μεσολαβούν δύο μήνες μέχρι τις κάλπες και είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί να αλλάξει και πάλι τακτική, αν διαπιστώσει ότι τα σκληρά διλήμματα δεν εκβιάζουν τους ψηφοφόρους. Οι πολίτες πληροφορούνται από τις Βρυξέλλες τα μέτρα που ετοιμάζονται. Ακόμη και ο Όλι Ρεν δηλώνει ανήσυχος για τις επιπτώσεις της ύφεσης στον ευρωπαϊκό Νότο και δεν κρύβει τον φόβο του για κοινωνική έκρηξη.