Τρία ΟΧΙ στην επιστράτευση


Μέλη της κυβέρνησής του και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάλεσε χθες ο Πρωθυπουργός και τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τους χρίσει υποψήφιες και υποψηφίους περιφερειάρχες στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε χθες θέσεις υποψηφίων στην κυρία Κατερίνα Μπατζελή (για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας) και στους κκ. Απ. Κατσιφάρα (στη Δυτική Ελλάδα), Μ. Τιμοσίδη (στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη), Ι. Μαγκριώτ η (Κεντρική Μακεδονία). Επίσης, πρότεινε στον κ. Π.Κουκουλόπουλο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στον κ. Ι. Μίχα να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και ειδικότερα από τους κκ. Κουκουλόπουλο και Μαγκριώτη, όπως και από την κυρία Μπατζελή.

«Οι στρατεύσιμοι»
Κατόπιν αυτών, η κατάσταση παραμένει ρευστή ως προς την τελική λίστα των υποψηφίων, η οποία θα οριστικοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το..........
βράδυ του Σαββάτου. Δεν αποκλείεται δε η αρνητική στάση των υπουργών να κρίνει και την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος, που τοποθετείται είτε το βράδυ της Κυριακής είτε την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μετακίνηση στελεχών προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως ήταν σαφής ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις υποψηφιότητες στις περιφερειακές εκλογές. Καθώς αποχωρούσε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προκειμένου να συναντηθεί με τους προτεινόμενους για περιφερειάρχες, είπε: «Πρέπει τώρα να δω κάποιους στρατεύσιμους». Το μέλος του ΠΣ κ. Μ. Οθωνας ρώτησε: «Στρατεύσιμους ή επιστρατεύσιμους;» και ο Πρωθυπουργός ακούστηκε να λέει: «Προς το παρόν στρατεύσιμους,η επιστράτευση θα κριθεί από τις απαντήσεις τους».


ΒΗΜΑ