Κακοκαιρία το Σάββατο 11.9.2010

Επιδείνωση του καιρού αναμένουμε το Σάββατο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα και υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν πλημμυρικά επεισόδια σε περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Στερεάς. Αναλυτικά:...
Iσχυρές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου την Δυτική Στερεά αλλά και στην Ήπειρο. Τα φαινόμενα όσο πλησιάζουμε προς τις μεσημεριανές ώρες θα κινηθούν ανατολικότερα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν την Θεσσαλία την Ανατολική Στερεά αλλά και την Ανατολική Πελοπόννησο. Περιοχές όπως η Λάρισα ο Βόλος η Λαμία και τα Βόρεια της Αττικής θα δεχτούν αρκετά υψηλά ποσά βροχής.Στην Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετρίας εντάσεως Στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με λίγες αραιές νεφώσεις αλλά από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 6 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 4 Beaufort.H θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 15-26 βαθμούς κελσίου στα Κεντρικά από 18-28 βαθμούς κελσίου στα Δυτικά από 19-27 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 21-30.

http://www.meteo-news.gr/