Σαμαράς - Ψωμιάδης: 1-0

«Δεν έχω πρόβλημα με τον Σαμαρά, δεν υπήρξε παρεξήγηση», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, δικαιολογώντας την υποχώρησή του στο αίτημα Σαμαρά

Tης Χρύσας Κυριακού
Χαμηλώνει τους τόνους ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του Αντώνη Σαμαρά και τις εντάσεις για τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη στη θέση του αντιπεριφερειάρχη. «Δεν έχω πρόβλημα με τον Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αντιπεριφερειαρχών, υπογραμμίζοντας ότι«ακούστηκαν πολλά, αλλά δεν υπήρξε παρεξήγηση» και τονίζοντας με νόημα ότι «εγώ στη ΝΔ ενώνω, δεν διχάζω». Χαρακτήρισε δε «προσωπική του επιλογή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Όπως εξήγησε, μάλιστα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε στον Αντώνη Σαμαρά 2-3 ονόματα αντιπεριφερειαρχών μεταξύ των οποίων και του αδελφού του Διονύση, ενώ στη λίστα με τους υποψήφιους δεν ήταν μέσα το όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα. «Σήμερα τα ξημερώματα με τη βοήθεια της γυναίκας μου αποφάσισα για τον Απόστολο και όταν το ανακοίνωσα στον Σαμαρά μού είπε: «μπράβο έκανες καλή επιλογή», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Αναφορικά με τον αδελφό του, Διονύση γνωστοποίησε ότι νωρίς σήμερα τα ξημερώματα του έστειλε επιστολή παραίτησης για να τον διευκολύνει, όπως..........
σημείωσε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης θα συμμετάσχει κανονικά ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
«Χτύπησαν πολλά τηλέφωνα, όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλές προτάσεις, δεν υπήρξαν όμως παρεμβάσεις» υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ τόνισε ότι τα χθεσινά σκάγια απευθύνονταν αλλού και είχαν τα ονόματα «Κώστας Μπακογιάννης- Ντόρα Μπακογιάννη».
«Ο Διονύσης δεν είναι γιος μου», είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αφήνοντας υπόνοιες για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ υπεραμύνθηκε του αδελφού του, σημειώνοντας ότι είναι δυο φορές εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος. «Του χρωστάει η ΝΔ αλλά αυτός δεν χρωστάει τίποτα, το νόημα της ζωής του Διονύση δεν είναι η καρέκλα», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
«Είμαι μακριά από κομματικές ταμπέλες, τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση δεν έχουν χρώματα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ ερωτώμενος για τον αντίπαλό του, υποψήφιο από το κυβερνών κόμμα εκτίμησε ότι θα είναι πολιτική επιλογή. «Δικαιώνομαι γιατί ζήτησα ό,τι εκλεκτότερο έχει το κυβερνών κόμμα να το επιλέξει», είπε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε ότι έχει κάνει τρεις δημοσκοπήσεις στην Κεντρική Μακεδονία που του δίνουν υψηλά ποσοστά, ενώ αναφερόμενος τα αρνητικά αποτελέσματα που τον φέρνουν πίσω από τον Χάρη Καστανίδη σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ας βρουν άλλους τρόπους να προσελκύσουν υποψηφίους στο ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Ψωμιάδης εκτίμησε παράλληλα ότι αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες θα έχει ραντεβού με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Απόστολος Τζιτζικώστας
«Δεν αισθάνομαι ότι εγκαταλείπω την κεντρική πολιτική σκηνή, άλλωστε μπήκα στην πολιτική για να δώσω και όχι για να πάρω, με λίγα λόγια ήρθα για να μείνω», δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του στη θέση του αντιπεριφερειάρχη ο κ. Τζιτζικώστας.