Μεγάλη φθορά της κυβέρνησης στη δημοσκόπηση της Public Issue


Η φθορά της κυβέρνησης είναι σήμερα εντυπωσιακή. Αν και έχουν μεσολαβήσει μόνον 10 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, η σημερινή εικόνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη του προκατόχου της, το καλοκαίρι του 2009. Αυτό αποτυπώνει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Με εξαίρεση του υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (ο οποίος το β τρίμηνο του 2010 βαθμολογήθηκε με 6,3 από 6,7 το α τρίμηνο), Ευάγγελο Βενιζέλο (που πήρε 6,3 από 7,1) και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (που έλαβε 6,1 από 7,2), ουδείς άλλος υπουργός καταφέρνει να υπερβεί τη βάση αξιολόγησης του 5.5 στην κλίμακα 1 έως 10.

Τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώνουν οι ........
.υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ( -2 βαθμούς), Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος (-1,6 βαθμούς) και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (-1,6 βαθμούς).

Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η φθορά της κυβέρνησης είναι εντυπωσιακή. Μετά από 10 μήνες στην εξουσία παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με εκείνη της ΝΔ το καλοκαίρι του 2009.

Συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενταθεί στο κυβερνητικό έργο, που αφορά την οικονομία και την ανάπτυξη.

Μάλιστα στους τομείς «ανεργία, ακρίβεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τα ποσοστά επιδείνωσης κυμαίνονται σε ποσοστό άνω του 90% ενώ στους τομείς «ασφαλιστικό – τουρισμός» προσεγγίζουν το 70%.