Το χάσαμε το κίνημα πατριώτη !!



Ελλην Φορολογούμενος

Το Πρώτο Πανελλήνιο Εργατικό Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στην Αθήνα (Βασιλικό Θέατρο) στις 21 Οκτώβρη του 1918. Η λήξη του έγινε στον Πειραιά (αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου) στις 28 του ίδιου μήνα. Για την Ιστορία, πρόεδρος του Συνεδρίου, ήταν ο αντιπρόσωπος των ηλεκτροτεχνιτών του Πειραιά, Γεώργιος Παπανικολάου .

Το Συνέδριο ήταν από τα πλέον αντιπροσωπευτικά στην ιστορία της Γενικής Συνομοσπονδίας. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία συμμετείχαν 214 σωματεία που αντιπροσώπευαν 65000 οργανωμένους και 100000 ανοργάνωτους εργάτες.

Έκτοτε, από τις πρώτες μέρες του συνδικαλισμού στην Ελλάδα και «τα χρόνια της αθωότητας», έχουν αλλάξει πολλά και σήμερα, οι λέξεις «συνδικαλισμός» και «συνδικαλιστής» τείνουν να λάβουν αρνητική σημασία.
Η πολιτική και ο κομματισμός ρίζωσαν στα θεμέλια του συνδικαλιστικού κινήματος και η «θητεία» στην ΓΣΕΕ και στα επιμέρους .............
συνδικαλιστικά όργανα, αποτελεί πλέον το «αγροτικό» του υποψήφιου «εθνοπατέρα».
Οι Δημήτρης Πιπεργιάς (Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Χρήστος Πολυζογόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΕ), ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΚΕ
Γιάννης Μανώλης (Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ), ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Χρήστος Πρωτόπαππας (Πρόεδρος ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ), ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Λάμπρος Κανελλόπουλος (Πρόεδρος ΓΣΕΕ), ΠΡΟΕΔΡΟΣ UNICEF !!!
Μήτσος Κωστόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ), ( τον έφαγε η μαρμάγκα)
Γιάννης Θεωνάς (Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ), ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Γιώργος Μαυρίκος (Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ), ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν ,κάτι Ραφτόπουλοι κλπ τότε έχουμε κλείσει .
αποτελούν παραδείγματα για το πως τα σημερινά συνδικαλιστικά όργανα λειτουργούν σαν εκκολαπτήρια πολιτικών και πολλές φορές υπουργών.
Από κει πέρα, δεν χρειάζεται και πολλή φαιά ουσία, για να κατανοήσει κάποιος, ότι ο συνδικαλισμός στην σημερινή του μορφή δεν έχει σαν πρωταρχικό στόχο την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά την χειραγώγησή τους και την διεκπεραίωση μικροκομματικών αποστολών.
Τώρα που το εργατικό κίνημα δέχεται καθημερινά επιθέσεις στο σύνολο του , αλλά και επιμέρους επιθέσεις , δυστυχώς συντρόφια οι μάσκες πέσανε … με γεμάτο στόμα δεν μιλεί κανείς. Θα έπρεπε να κρατούσατε τα προσχήματα ρε μάγκες , θα έπρεπε.
Πάει το χάσαμε το κίνημα πατριώτη .