Μεγάλη απογοήτευση.

Γράφει μια αναγνωστρια μας

Πριν λίγες ημέρες στο δρόμο μας προς την Μακεδονία, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον Ιερό χώρο της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη. Είχαμε πολλά χρόνια να το κάνουμε. Δυστυχώς μας περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ιδιαίτερα στην άκρη του δρόμου.. Τα σκαλοπάτια είναι φθαρμένα, η γέφυρα κατασκονισμένη. Τα κάγκελα της, κατασκουριασμένα. Ρώτησα έναν κάτοικο της περιοχής και μου είπε "Ο χώρος είναι ο πιο προσοδοφόρος μετά τον Ναό της Τήνου.. Λεφτά υπάρχουν.. Αλλά αν τα βάψουμε πάλι έτσι θα γίνουν!!!!".. Περνώντας τη γέφυρα και φτάνοντας λίγο πιο έξω από το Ναό, υπήρχε έντονη μυρωδιά από ανθρώπινα περιττώματα!!! Είναι δυνατόν;;; Τουαλέτες βέβαια, υπάρχουν..Κάπου στο βάθος..Είναι σε άθλια κατάσταση..Μπήκα μέσα και κόντεψα να λιποθυμήσω..Ντρέπομαι τόσο πολύ..Ο πανέμορφος αυτός χώρος έχει εγκαταλειφθεί..Κανένας δε μοιάζει να νοιάζεται..Τόσοι τουρίστες περνάνε από εκεί, είναι κρίμα..Ρώτησα φιλούς μου Γερμανούς και...........
μου είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα..Ένας υπεύθυνος δεν υπάρχει να επιμεληθεί του ιερού αυτού χώρου;..Ο Ναός της ενορίας μου είναι πάμφτωχος σε σχέση με της Αγίας Παρασκευής κι όμως ο Ιερέας μας Πατέρας Γεώργιος διατηρεί άριστα τον όλο περιβάλλοντα χώρο..Χρειάζεται ανθρώπινο ενδιαφέρον και άτομα με συνείδηση..Οι κύριοι αυτοί φαίνεται δεν διαθέτουν..


Υ.Σ: Δεν ήξερα πού αλλού να το αναφέρω..Θεωρώ ότι η αναφορά από ένα τόσο δημοφιλές blog κάτι θα μπορούσε να αλλάξει..Διατηρώ την ανωνυμία μου, αλλά αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία μου..Με εκτίμηση και σεβασμό, προς τα πρόσωπά σας..