Έρχονται μέρες καύσωνα (και) στην Ελλάδα

Δεκαπενταύγουστο με καύσωνα προβλέπουν ότι θα περάσουμε οι μετεωρολόγοι, καθώς σταδιακά θα ανέβει ακόμα περισσότερο ο υδράργυρος και θα πέσουν οι άνεμοι. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, στην Αθήνα τα θερμόμετρα δεν βρίσκονταν κάτω από τους 30 βαθμούς κελσίου ενώ στην διάρκεια της ημέρας προβλέπεται να σκαρφαλώσουν ακόμα και στους 38. Και μιλάμε υπό σκιάν πάντα, γιατί αν η μέτρηση γίνει στον ήλιο, τότε τα σαραντάρια όχι απλά τα φτάνουμε αλλά και τα ξεπερνάμε!!!

Ακόμα μεγαλύτερες θερμοκρασίες προβλέπονται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Παρόλο μάλιστα που οι άνεμοι ίσως γυρίσουν σε βόρειες διευθύνσεις, δεν αναμένεται να ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στην ηπειρωτική χώρα, ενώ στα νησιά θα κυμανθούν τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς φτάνοντας κατά τόπους το πολύ τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ μόνο στα βόρεια ορεινά εκτιμάται ότι ενδεχομένως από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής να αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις που θα οδηγήσουν σε μεμονωμένες καταιγίδες.

Κατά συνέπεια ο καιρός είναι ιδανικός και εκδρομές, σύντομες ή πολυήμερες. Και φυσικά, για μπανάκι και ρακέτες στις παραλίες. Από σήμερα και για τις επόμενες μέρες είναι σίγουρο ότι θα βουλιάξουν...

STAR