Τώρα βιάζονται και οι Δικαστές !!!

 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Υποβαθμίζουν τους Έλληνες Δικαστές μετατάσσοντάς τους ασφαλιστικά στο ΙΚΑ στην προκρούστεια λογική του ότι εξέχει κουρεύεται ως γκαζόν. Κατά τον τρόπο αυτό τους μετατρέπουν ισοπεδωτικά σε μονίμους δημόσιους υπαλλήλους με σχέση απολύτου εξάρτησης από την διοικητικά προϊσταμένη τους αρχή. Κάτι που σημαίνει πως: Ξαφνικά η απόδοση του δικαστή θα είναι κατά τύποις πειθαρχικά ελεγκτέα από τα καθ’ ύλη αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Κατ’ ουσία το μακρύ αόρατο κυβερνητικό χέρι θα φτάνει ακόμη και ως τον ειρηνοδίκη για να βρίσκεται μόνιμα ο δικαστής υπό την πίεση μιας εξακολουθητικής τρομοκρατίας το περιεχόμενο της οποίας θα είναι η απώλεια της θέσης εργασίας του, εξ αιτίας των μη αρεστών στο καθεστώς αποφάσεών του αφού: Ως δημόσιοι υπάλληλοι μια συνταγματική αναθεώρηση μακριά θα απέχουν από την καθολική άρση της μονιμότητάς τους για να βρεθούν από την μια στιγμή στην άλλη εργασιακά ακίνητοι στην στάση του μετέωρου βήματος ενός πελαργού με τα φτερά κομμένα. Πρόκειται για την απαρχή στέρησης της ανεξαρτησία τους που δια μέσου αυτής ρίχνουν με κρύο αίμα την κοινωνία στον λάκκο των ..........λεόντων της Νεοφιλελεύθερης χούντας.. Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα εκτελεστική εξουσία θα ποδηγετήσει και την δικαστική (η νομοθετική έχει από δεκαετιών χειραγωγηθεί) για να καταστεί στην άκρη αυτού του δρόμου της φωτιάς ό,τι διακαώς επιθυμεί η νέα τάξη πραγμάτων. Ο Απόλυτος άρχων. Ελεγκτής και ελεγχόμενος αντάμα(!) με δεδομένο ότι ο δικαστής ελεγκτής θα είναι ευθέως έμμισθος υπάλληλος του ελεγχόμενου κυρίαρχου!!!
Σατανικού περιεχομένου
εφεύρεση που ούτε ο Μοντεσκέ θα μπορούσε ως κερκόπορτα να φανταστεί για να διασφαλίσει το απόρθητο του τρίτου οχυρού της Γαλλικής επανάστασης όταν επικαλούμενος τους Αριστοτέλη (πολιτικά) Πλάτωνα (Πολιτεία Νόμοι) αλλά και άλλους Έλληνες σοφούς (Επίκουρο), θεσμοθετούσε την διάκριση των εξουσιών. Και το έκανε για να αποτρέψει την συγκέντρωσή τους σε ένα και μόνο πρόσωπο ,(τον ηγεμόνα) ή έναν και μόνο φορέα ,(την ολιγαρχία ή την δικτατορία) ανατρέποντας επαναστατικά την Μεσαιωνική αντίληψη πως οι ηγεσίες (οι βασιλείς) δύνανται να διοικούν ελέω θεού και κατά τον τρόπο αυτό να αυτονομιμουποιούνται Όχι πως κάμποσα μέλη της σύγχρονης δικαστικής εξουσίας και υπό το δέλεαρ της διοικητικής ανέλιξής τους παρέμειναν ηθικά αλώβητα στις προσταγές των πολιτικών τους προϊσταμένων. Ασφαλώς όχι. Κάποιες από τις αποφάσεις τους, ιδία δε εκείνες που αφορούν ή αφορούσαν άμεσα σε πρόσωπα πολιτικά, ή αντισυνταγματική κυβερνητική δράση, ελέγχονται ως προς την επιλεκτική απονομή δικαίου. Και βεβαίως υπήρξε τμήμα τους, ευτυχώς απειροελάχιστο σε σχέση με το σύνολο των Δικαστών, που υπακούοντας στις σύγχρονες σειρήνες του χρήματος παρέβη του όρκου του και ασέλγησε αποδεδειγμένα κατά της δικαιοσύνης. Αποκαλύφθηκαν όμως από την ψυχή της δημοκρατίας την ενημέρωση, για να τεθούν έναντι των ευθυνών τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Από του σημείου όμως αυτού ως την ισοπεδωτικά δομική απαξίωσή τους η απόσταση που διήνυσε το καθεστώς Παπανδρέου και μάλιστα εν μία νυκτί, είναι ακριβώς ίση εκείνης που διήνυσε με τα άρματά του ο Στυλιανός Παττακός από το Γουδί ως την πλατεία Συντάγματος για την στρατιωτική κατάλυση του ομώνυμου υπέρτατου νόμου και δικαίως οι δικαστές έχουν εξαγριωθεί. Είναι κοινή η πεποίθηση στους παροικούντες την Ευελπίδων ότι παρά τα ενδογενή προβλήματα στην απόδοση δικαίου, (τεράστιος όγκος υπεύθυνης και ευαίσθητης εργασίας ο οποίος διεκπεραιώνεται από ολιγομελείς ομάδες δικαστών με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων σπανιότερα και μη έκδοσή τους, νομικές ατέλειες και άλλα) φυλάσσουν οριακά πολιτειακές Θερμοπύλες. Αντί έστω της ηθικής αναγνώρισης αυτής τους της υπερπροσπάθειας, νομοθετεί η πολιτεία την υπαλληλική υποδούλωσή τους στερώντας από τον λαό ένα από τα θεμελιακά δικαιώματά του. Την όποια δίκαια δίκη του αφού ο φυσικός του δικαστής θα είναι υποτελής στην μπότα της μιας μόνης και κυρίαρχης εξουσίας.. Της εκτελεστικής με όλα εκείνα τα «συμπαραμαρτούντα» που την στηρίζουν . Κι επειδή κατά την δημοσιογραφική μου διαδρομή έχω συναναστραφεί και εξακολουθώ μια σειρά από ηθικά άμεμπτους και παραγωγικά άριστους λειτουργούς της δικαιοσύνης σας βεβαιώ ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Από αυτές που θα παγώσουν το αίμα στις φλέβες της.
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr