Πλούσια η "δράση" των ληστών στον Πειραιά

Κακοποιοί μεγάλου βεληνεκούς για τα ελληνικά δεδομένα, αποδεικνύονται οι συλληφθέντες κατά την απόπειρα ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, του Πειραιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες ευθύνονται για δεκαεννιά ληστείες σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στην Αττική και δυο ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ. Επίσης είχαν κλέψει μοτοσυκλέτες και φορτηγό, ενώ ερευνάται ακόμη η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις....

Οι τρεις δράστες, ηλικίας 33, 43 και 24 ετών, ομογενείς από την Αίγυπτο και το Καζακστάν, οδηγούνται στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι  για ληστεία, απειλή, παράνομη κατακράτηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο 33χρονος άνδρας, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί επί τρεις περίπου ώρες μέσα στην τράπεζα κρατώντας ομήρους, είναι καταζητούμενος για ανθρωποκτονία 60χρονου επιχειρηματία στην Κύπρο και υπάρχει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.

Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι Tokarev και δύο χειροβομβίδες. Στην κατοχή των άλλων δύο δραστών βρέθηκαν ένα 22άρι πιστόλι και τρεις γεμιστήρες με 17 φυσίγγια.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος αυτός δράστης δεν κατάφερε να διαφύγει και εγκλωβίστηκε μέσα στην τράπεζα, όπου κρατούσε αρχικά 18 ομήρους. Μετά από συνομιλίες με ειδικούς διαπραγματευτές της αστυνομίας, άφησε ελεύθερους τους 14 και στη συνέχεια τους υπόλοιπους 4. Στην κατοχή του είχε μία χειροβομβίδα και ένα όπλο.