Νομοσχέδια υπό διαβούλευση όταν οι πολίτες δεν είναι εδώ


Αύγουστο μήνα και ιδιαίτερα την περίοδο γύρω από τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή αργία του δεκαπενταύγουστου επέλεξε – ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ – το κυβερνητικό επιτελείο για να θέσει σε δημόσια διαβούλευση τα κρισιμότερα για την ελληνική κοινωνία νομοσχέδια, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό για την αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Είναι σαφές ότι όσο οι Έλληνες ξεκουράζονται, η τύχη ή... η ατυχία τους θα «δουλεύει» καθώς χωρίς αντιδράσεις θα περάσει το περιβόητο νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.

Την ίδια περίοδο ο Κόκκαλης και οι κυβερνητικοί και ΟΠΑΠικοί φίλοι του θα γιορτάζουν την επιτυχία της μεγάλης κερδοφόρας επιχείρησης που τους περιμένει. Γιατί για ακόμη μια φορά, ο ΟΠΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας του με την Intralot, με απευθείας ανάθεση, μιας που θα ήταν κρίμα να διαφύγουν τα κέρδη προς άλλες κατευθύνσεις τώρα που η κυβέρνηση για χάρη τους..........
θα επεκτείνει την αγορά τυχερών παιχνιδιών. O «πολυμήχανος βαρόνος» του τζόγου Κόκκαλης με τη συμφωνία αυτή με τον ΟΠΑΠ θα απολαμβάνει, εκτός των άλλων, και ποσοστό 8% επί του τζίρου των νέων παιχνιδιών που θα εγκατασταθούν.

Κάτι ήξερε ο Κόκκαλης που έτριβε τα χέρια του όταν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές. Οι πολίτες όμως που το ψήφισαν πού να ήξεραν ότι μια αυγουστιάτικη καλοκαιρινή νύχτα εν τη απουσία τους θα υπογραφόταν η καταδίκη τους στο τζόγο της γειτονιάς;