Γρίφος Μπακογιάννη για το δήμο Θεσσαλονίκης


Της Χρύσας Κυριακού

Κανέναν από τους μέχρι στιγμής υποψηφίους για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να στηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως υποστηρίζουν στελέχη, που βρίσκονται κοντά στην κ. Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και θέλει να κρατήσει αποστάσεις από τους υποψηφίους, που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως υποστήριξε στη Voria.gr, στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον κύκλο επιρροής της κ. Μπακογιάννη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει σε στενούς συνεργάτες της ότι θα απέχει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη. Στις μόνες περιπτώσεις που η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα δηλώσει τη στήριξή της είναι η περίπτωση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίο και διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις και ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι στις περιφέρειες Κρήτης και Ευρυτανίας. Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη τις .........
.επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κακλαμάνη.

Δεν θα στηρίξει Γκιουλέκα και Τζακόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη δεν θα στηρίξει τον «εκλεκτό» της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκα, καθώς οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν διαταραχθεί μετά τη στήριξη που παρείχε ο βουλευτής της ΝΔ στον Αντώνη Σαμαρά για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος. Την ίδια ώρα, και παρά τα όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για στήριξη της κ. Μπακογιάννη στον υποψήφιο δήμαρχο, Σάκη Τζακόπουλο, οι στενοί συνεργάτες της διαψεύδουν κάτι τέτοιο, υποστηρίζοντας ότι η κ. Μπακογιάννη δεν θα έμπαινε ποτέ στη διαδικασία να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, που θα «κινδύνευε» να πάρει μονοψήφιο ποσοστό.

Έκπληξη της τελευταίας στιγμής

Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι δεν αποκλείεται η πρώην υπουργός Εξωτερικών να κάνει την έκπληξη την τελευταία στιγμή και να «κατεβάσει» έναν δικό της υποψήφιο. Αυτό βέβαια θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει τις προδιαγραφές να κερδίσει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Μάλιστα έχει ήδη κάνει κάποιες επαφές για την προώθηση συγκεκριμένης υποψηφιότητας, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.