Διαλογικά ... της εποχής μας!!! (2)

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Συμμετέχουν:

Σοφία (Απόφοιτος Λυκείου) – Γιάννης (Φοιτητής)

-Γιάννης

Γεια σου Σοφάκι! Έμαθα ότι πήγες καλά στις πανελλήνιες, οπότε το Σεπτέμβρη σε βλέπω φοιτήτρια στην Νομική Αθήνας;

- Σοφία

Δεν ξέρω, χλωμό το βλέπω γιατί άκουσα ότι μπορεί να ανέβουν τα μόρια.

-Γιάννης

Ε τότε θα είσαι σίγουρα Θεσσαλονίκη ή Κομοτηνή.

- Σοφία

Όχι Γιάννη γιατί όλες οι ..........
άλλες επιλογές μου στο μηχανογραφικό είναι σε σχολές της Αθήνας.

-Γιάννης

Μα γιατί; Αφού από μικρή ονειρευόσουν να γίνεις Δικηγορίνα. Μάλιστα θυμάμαι ότι πάντα αναλάμβανες να λύσεις τις παρεξηγήσεις που δημιουργούνταν στην παρέα και εδώ που τα λέμε πείθεις ... όταν μιλάς!!!

- Σοφία

Ναι! Πείθω αλλά δεν αρκεί αυτό. Το όνειρο και η επιθυμία μου σκοντάφτει και εξαϋλώνεται πάνω στην οικονομική δυσπραγία που βιώνουν εδώ και χρόνια, αλλά σήμερα ακόμα πιο έντονα οι περισσότερες Ελληνικές οικογένειες οι οποίες πλέον δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.

-Γιάννης

Ναι έχεις δίκιο, να κι εγώ κοντεύω να καταντήσω αιώνιος φοιτητής γιατί είμαι αναγκασμένος να δουλεύω για να βγάζω τουλάχιστον τα έξοδα μου.

- Σοφία

Εμένα ο πατέρας μου είχε κάποιες οικονομίες τις οποίες διέθεσε για την προετοιμασία μου στην Β' και Γ'Λυκείου, έχεις περάσει και ξέρεις πως λειτουργεί το σύστημα. Το Λύκειο πλέον δεν παρέχει την σωστή προετοιμασία αλλά απλά φιλοξενεί τα πρωινά τους μαθητές, τους καθηγητές και όλοι μαζί συναντιόνται το απόγευμα στις αίθουσες των φροντιστηρίων.

-Γιάννης

Δωρεάν παιδεία και δικαίωμα στην μόρφωση για όλους ...λόγια και συνθήματα προεκλογικών υποσχέσεων που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη ...αντιθέτως είχαμε υποβάθμιση, με πειραματισμούς, ανευθυνότητα, αναξιοκρατία και κυρίως έλλειψη από πρότυπα που θα λειτουργούσαν ως φάροι για την νεολαία που πάντα ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον!!!

-Σοφία

¨Έχεις δίκιο δεν πάει άλλο πρέπει να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε να τα αλλάξουμε όλα ...και ... θα τα αλλάξουμε!!!!