H1N1, το ποιο ακριβό ανέκδοτο του κόσμου

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Διάβασα σήμερα στις εφημερίδες ότι ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) κήρυξε την λήξη της πανδημίας γρίπης Η1Ν1. Χα, χα, χα (επιεικώς).


Η Δρ Μάργκαρετ Τσαν, γενική διευθύντρια του οργανισμού, που με το "κύρος" της....ξέρω κι' εγώ ποιο (;), τέλος πάντων, διαπίστωσε και δήλωσε ότι: "Ο πλανήτης δεν βρίσκεται πια σε φάση 6 συναγερμού πανδημίας. Μεταβαίνουμε τώρα στην μετα-πανδημική περίοδο. Ο νέος ιός Η1Ν1 έχει πια εξασθενίσει".


Κατ' αρχήν, δεν ξέρω ποια είναι αυτή η κυρία, αν και την έψαξα και μέσα από το γνωστό Wikipedia, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι, τουλάχιστον, απευθείας απόγονος της δυναστείας Τσαν της Κίνας, από φωτογραφία της όμως που είδα μου θύμισε κάτι σαν... μεταλλαγμένο της Monsanto.


Βεβαίως, η κυρία αυτή από την θέση της, υποτίθεται ότι μεταφέρει εντολές του ΠΟΥ ή WHO (World Health Organization), που δεν ξέρω όμως, αν μεταφέρονται πάντα σωστά, μέσα από τις δηλώσεις της. Βλέπετε, έξω από τα γραφεία τέτοιων προσώπων και οργανισμών, ίσως και μέσα, έχουν ένα "γραφειάκι" και οι ενδιαφερόμενες Βιομηχανίες που επιβλέπουν (μόνο;) τις...μεταφράσεις δηλώσεων. Παράδειγμα: Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τις δηλώσεις, όπως η παραπάνω, θα............
καταλάβει. Σ' ένα σημείο χρησιμοποιεί την έκφραση "μετα-πανδημική περίοδος" προφανώς για να δικαιολογήσει στην συνέχεια της δηλώσεως την προειδοποίηση "...ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος", που με την κοινή λογική σημαίνει: μην βιαστείτε να επιστρέψετε τα εκατομμύρια των εμβολίων (που επιπολαίως παραγγείλατε, πιστεύοντας στα λόγια μας, προσθέτω εγώ).


Επιστρέφοντας στην κα Τσαν, παραθέτω την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου, τον Δεκέμβριο του 2009, γιατί είναι χαρακτηριστική της σοβαρότητας της... πανδημίας. Την είχε ρωτήσει αν αυτή είχε κάνει εμβόλιο και είχε απαντήσει:"Έχω ζητήσει από την ιατρική υπηρεσία μου να με ενημερώσει που μπορώ να εμβολιαστώ"!!


Γιαυτό σας λέω ότι η γρίπη του ιού Η1Ν1 θα μείνει στην ιστορία του...ΠΟΥ, ως το ποιο ακριβό ανέκδοτο.


Υ.Γ. Για την δική μας την ιστορία να προσθέσω ότι η Γαλλική Γερουσία σε έκθεσή της, τον περασμένο μήνα επέκρινε τον ΠΟΥ για τον χειρισμό του θέματος και εξέφρασε υποψίες για ενδεχόμενες σχέσεις μεταξύ αυτού και της Βιομηχανίας φαρμάκων. Εμείς όμως...ελλείψει Γερουσίας φυσικά...τι να πω; Λέτε να θέλουμε κι' άλλους 300;