Ο ΠΑΟΚ πέρασε με ισοπαλία από το Αμστερνταμ


Ο «δικέφαλος» απέσπασε χρυσή ισοπαλία (1-1) από τον Άγιαξ στο «Άμστερνταμ Αρίνα» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Λουίς Σουάρες στο 13ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στον «Αίαντα», ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς ισοφάρισε στο 72’. Η ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τον «δικέφαλο», καθώς στο 13ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ από τραγικό λάθος του Κώστα Χαλκιά, που έχασε την μπάλα στον αέρα και ο Λουίς Σουάρες δεν...........
δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο γκλοκίπερ του ΠΑΟΚ έγινε αλλαγή καθώς τραυματίστηκε στο δάχτυλο του χεριού του στη φάση του γκολ, παραχωρώντας τη θέση του στον Ντάριο Κρέσιτς. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη σε όλο το υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν να τα έχουν χαμένα και αδυνατούσαν να αλλάξουν δεύτερη μπαλιά και δεν μπορούσαν να οργανώσουν το παιχνίδι τους. Ο Άγιαξ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 36’ (σουτ του Σουλεϊμάνι από καλή θέση άουτ), ενώ στο 44’ «καθάρισε» ο Κρέσιτς προ του Σουάρες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «δικέφαλος» παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος. Έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κρέσιτς, αμύνθηκε σωστά στη μεσαία γραμμή, περιόρισε τη δραστηριότητα του Άγιαξ και προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έδειχναν αποδιοργανωμένοι και δεν μπορούσαν να φθάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 72ο λεπτό ο «δικέφαλος» ύστερα από αντεπίθεση και πάσα του Σαλπιγγίδη στον Ίβιτς, ισοφάρισε με εξαιρετικό πλασέ του Σέρβου. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διαφυλάξει τα κεκτημένα και λίγο έλλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Σαλπιγγίδη στο 84΄. Ο Άγιαξ προσπάθησε, πίεσε, αλλά η καλή οργάνωση του «δικεφάλου» δεν του επέτρεψε να απειλήσει αισθητά.