Εντιμη επιλογή, η παραίτηση!

Γράφει ο Μαγια

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή και την κοινωνία.

Σφοδρή και εφ' όλης της ύλης η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας -απόψε επί της αρχής και αύριο κατ΄άρθρο- για το ασφαλιστικό. Γενική απεργία αύριο και συλλαλητήρια για τις ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα, τα συνδικάτα προειδοποιούν πως θα υπάρξει συνέχεια, μετά τα …μπάνια του λαού και... ανανεώνουν το ραντεβού τους με την κυβέρνηση στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραίσει τον Ασφαλιστικό Καιάδα με επουσιώδεις, δευτερεύουσας σημασίας αλλαγές.

Παλιό και φθηνό επικοινωνιακό κόλπο, που δεν εκτονώνει το αρνητικό για τον υπουργό, αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα, κλίμα. Οι πολίτες έχουν πεισθεί ότι, οι συντάξεις θα γίνουν ένα μακρινό όνειρο, πως αλλάζει η ζωής τους προς το χειρότερο, πως το μέλλον τους....... γίνεται πιο δυσοίωνο από ποτέ!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ντρέπονται ν' αντικρύσουν τους ψηφοφόρους τους, αλλά δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση με αρνητική ψήφο στο Ασφαλιστικό, έχουν τη δυνατότητα μιας έντιμης επιλογής: την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα!