Τέλος η βενζίνη, η κυβέρνηση σκέφτεται επιστράτευση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ως την Πέμπτη, σε περίπτωση κατά την οποία ο διάλογος δεν αποδώσει, αφήνει η κυβέρνηση ενώ στη Θεσσαλονίκη επενέβη ήδη εισαγγελέας για τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων από βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης. Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Φορτηγών και Βυτιοφόρων.

Την ίδια ώρα η αγορά καυσίμων έχει στερέψει και χιλιάδες αδειούχοι του Αυγούστου που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές με το ΙΧ τους βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Οι ουρές αναμονής στα ελάχιστα πρατήρια που διαθέτουν ακόμη καύσιμα διαρκούν περί τις δύο ώρες, με πλαφόν ανανέωσης εφοδιασμού τα 20 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών προχώρησαν χθες και στον αποκλεισμό οχημάτων συναδέλφων τους που ξεφόρτωσαν εμπορεύματα στα λιμάνια της Ρόδου και των Χανίων. Προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται και στην προμήθεια καυσίμων για τα αεροσκάφη σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας.