Εκτός από τη βαθιά ύφεση του ΔΝΤ υπάρχει κι ο δρόμος της ανάπτυξης!!!


Γράφει ο Μαγια

Στην Αθήνα από σήμερα οι ελεγκτές της τρόικας για την τελική σφραγίδα στην κατακρεούργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και για να τσεκάρουν την πορεία του προγράμματος βαθιάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Υφεση και μόνο ύφεση: Απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές ακόμη και του ασθενικού κράτους, μείωση του δημόσιου τομέα και υποτίμηση του νομίσματος (μόνο, που στην περίπτωσή μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί) είναι η κλασσική συνταγή του ΔΝΤ, από την οποία δεν ξεφεύγει ούτε κατά κεραία.

Ουδόλως απασχολεί τους ΔυΝασΤες αν η χώρα καταφέρει να βρει το δρόμο της ανάπτυξης, που αποτελεί βασική προυπόθεση για να βγούμε ζωντανοί από τον «δοκιμαστικό σωλήνα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Μήπως όμως νοιάζεται η κυβέρνηση; Γιατί αν νοιαζόταν, ήδη θα εφάρμοζε το όποιο σχέδιό της για το οικονομικό μέλλον του τόπου. Ποιος θα παράγει, τι θα παράγει και ποιος θα το πουλάει στις αγορές; Χρειαζόμαστε δεκάδες ............
χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, χρειαζόμαστε δηλαδή, μεγάλες επενδύσεις σε νέους δυναμικούς τομείς. Ποιος θα τις κάνει; Θα δημιουργηθούν συνθήκες για μεγάλες ιδιωτικές εγχώριες και ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο και με ποια χρήματα; Έχει καθίσει να το σκεφτεί κανείς; Θα υπάρχουν για παράδειγμα κίνητρα, σύγχρονες υποδομές και εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό;

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιχαρής ότι, το πρώτο 5μηνο μείωσε το δημόσιο έλλειμμα κατά 5 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για στάση πληρωμών. Δεν δαπανούν όχι γιατί μειώθηκε πχ η σπατάλη, αλλά γιατί δεν πληρώνουν!

Η κατάσταση, όμως, αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η αγορά ασφυκτιά, η πραγματική οικονομία βουλιάζει!