Η επιλογή Χαρβαλιά, από τον Σαμαρά.


Γράφει ο Λυσίας

Επιτέλους. Η πρώτη σωστή κίνηση, του Προέδρου της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, άρχισε να διαφαίνεται….
Από την πρωτοβουλία του, να αξιοποιήσει τον γνωστό δημοσιογράφο του ¨ Έθνους¨ και παλαιό του φίλο, Γιώργο Χαρβαλιά.
Ο οποίος και γνώσεις έχει και σοβαρότητα κουβαλάει.
Άνθρωπος μετρημένος, αξιόπιστος, σοβαρός και χωρίς πολιτικές βλέψεις τύπου….Ρουσσόπουλου.
Ας ελπίσουμε, επικοινωνιακά έστω, ο κ. Χαρβαλιάς, να αλλάξει την μέχρι τώρα εικόνα της Ν.Δ. Η οποία μέχρι τώρα, μόνο άρνηση παράγει.
Καθώς ο κ. Σαμαράς, δεν εννοεί ακόμα να απαλλαγεί από τα καμένα χαρτιά του κόμματος. Από τα βαρίδια, όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει.
Δείχνοντας έτσι, μια ανεπίτρεπτη δειλία, ως προς την κορυφαία αυτή ενέργεια , για το κόμμα του.
Απέπεμψε την Ντόρα, η οποία με ενέργειές της ενοχλούσε.
Γι’αυτούς όλους, που ...........
.ενοχλούνε την παράταξη και τον κόσμο της, ούτε νοιάζεται.
Εξακολουθεί να τους έχει…..σφιχταγκαλιασμένους.
Και αυτοί είναι ο κ. Αβραμόπουλος, πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κώστα Καραμανλή, που και στα δυο υπουργεία που υπηρέτησε, ( Τουρισμού – Υγείας ) σκ….τα έκανε.
Κυρίως….στις αμαρτωλές συμβάσεις με τους προμηθευτές και την τρομολαγνεία, με την γρίπη των χοίρων, για να αγοράσει τα υπερτιμολογημένα εμβόλια. Τα οποία κανένας εισαγγελέας ακόμα δεν τα έψαξε. Να δει και αυτό τι μπόχα θα βγάλει.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος. Άλλο μπουμπούκι αυτό. Λίγους μήνες Υπουργός Τουρισμού και έκανε τόσα, όσα θα κάνανε πέντε, σε πέντε χρόνια.
Με διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με εικονικούς διορισμούς, με άστοχες ενέργειες, με αδιαφανείς αναθέσεις και χίλια δυο….
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος….Υπουργάρα και αυτός. Ο Ζαγορίτης το ίδιο. Και τόσοι ακόμα, που επιμένει ο κ. Σαμαράς, να τους προσφέρει άσυλο, σε βάρος της βούλησης των Νεοδημοκρατών.
Ας ελπίσουμε ο Γιώργος ο Χαρβαλιάς, να πει πέντε φωνήεντα στον Πρόεδρο για το καλό της παράταξής του.
Γιατί με αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, με τα πρωτοπαλίκαρα του Καραμανλή, σε ρόλο….Καλών Σαμαριτών του Σαμαρά, αβάντα μόνο στον Γιώργο Παπανδρέου κάνει.
Την ίδια που κάποτε έκανε και αυτός, στον Καραμανλή, τότε με την κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο που τώρα, οι καιροί έχουν αλλάξει.
Ο κόσμος έπαψε να μασάει.
Και είναι έτοιμος, να κάνει την ηρωική του έξοδο.






Αυτά είναι σίγουρο, πως ο καλός συνάδελφος, Χαρβαλιάς, τα γνωρίζει, τα αντιλαμβάνεται και ίσως να προσπαθήσει να δείξει στον Αντώνη Σαμαρά, την πραγματικότητα.
Αυτοί που επιμελώς προσπαθούν να του κρύβουν.
Όμως με αυτά τα….ξεχαρβαλωμένα….¨ μολυβένια στρατιωτάκια ¨ του Κώστα Καραμανλή, το σκηνικό της συρρίκνωσης, για την Ν.Δ., δεν πρόκειται να αλλάξει.
Εκτός αν ο Αντώνης Σαμαράς, ακολουθεί στην πολιτική, την συνταγή ¨ Τσίπρα ¨.
Οπότε γρήγορα, οι κάποιοι σοβαροί και υγιείς πολιτικά άνθρωποι θα διαχωρίσουν την θέση τους, αφήνοντας την εν λόγω παρέα, στη μοναξιά της…..
Γιώργο Χαρβαλιά, καλορίζικος και κουράγιο.
Ξέρεις, φαντάζομαι, τί δουλειά σε περιμένει.
Και πόσο….. πονοκέφαλο ήδη έχεις φέρει σε κάποιους.



ΛΥΣΙΑΣ