«Πρόεδρε, διώξε τους κλέφτες»!!!...


Γράφει ο Καφενόβιος

Μαθήματα συγκάλυψης σκανδάλων τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι. Ή αν προτιμάτε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου.

Αλήθεια, με ποιο ποσό αμείφτηκε ο κάθε βουλευτής, που συμμετείχε στις πολύμηνες εργασίες της επιτροπής από την οποία, ουδέν νεότερο προέκυψε; Ούτε λογαριασμοί άνοιξαν, ούτε η Ν.Δ. έδειξε διάθεση να αναγνωρίσει το οργανωμένο έγκλημα που διαπράχθηκε επί των κυβερνήσεών της εις βάρος της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και υπέρ του Εφραίμ. Κι' ας βοά ο τόπος.

Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο με το Βατοπέδι. Κι όμως, τα κόμματα δεν παραδέχονται πως στο εσωτερικό τους υπάρχουν και τέτοια στελέχη και απλά ενοχοποιούν τους «απέναντι». Η Ν.Δ. δεν βρίσκει ευθύνες σε κανένα δικό της στέλεχος παρ' ότι επί των ημερών της γιγαντώθηκε το σκάνδαλο. Ανακάλυψε π.χ. ότι για το «Βατοπέδι» ο μόνος που φταίει είναι ο... Παπακωνσταντίνου! Μιλάμε για την απόλυτη γελοιότητα. Ή ο Ξυνίδης, που βγήκε στο Μέγκα και δεν ήξερε ότι, οι προανακριτικές επιτροπές αφορούν μόνο πράξεις υπουργών!...

Το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί, πως........ όποιοι άνοιξαν τον δρόμο του σκανδάλου, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις... .

Πάντως η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως …τα πήρε στο κρανίο. Με επιστολή, που απέστειλε στον Αντ. Σαμαρά, ζητάει να εκδιωχθούν από τη ΝΔ οι κλέφτες!!!
«Λυπούμαστε που βλέπουμε
δίπλα σας πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όπως το Βατοπαίδι και η Siemens,τα οποία μας οδήγησαν σε ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αυτά τα πρόσωπα εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εκτίμησής σας. Θα σας καταστρέψουν» επισημαίνουν οι Δακίτες που αναφέρονται με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια στα ονόματα των πρώην υπουργών Ευρ. Στυλιανίδη, Στ. Καλαφάτη και Θ. Ρουσόπουλου, του πρώην βουλευτή Απ. Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αν. Παπαμιμίκου και Ι. Αγγέλου, επί χρόνια διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
«Θα αποφασίσετε επιτέλους, πρόεδρέ μας, όπως το τονίζετε συνέχεια σε δηλώσεις σας, να διώξετε από την παράταξη όλους αυτούς τους κλέφτες; Είμαστε
πάντοτε στο πλευρό σας και περιμένουμε να καθαρίσετε την παράταξη από όλους όσοι την πλήγωσαν για ιδία οφέλη. Η κοινωνία θέλει καθαρές λύσεις» καταλήγει η επιστολή.