Επνιξε στα χρέη τους πατρινούς, ο Φούρας!!!


Γράφει ο Μαγια

Βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στα χρέη θα παραδώσει το Δήμο Πατρέων, ο Α. Φούρας!

Στα 3,5 χρόνια της θητείας του έχει χρεώσει τους πατρινούς με 5πλάσιο ποσό απ΄ο,τι οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα 40 χρόνια!!!

Η κακοδιαχείριση, οι σπατάλες και λοιπές οικονομικές αυθαιρεσίες είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, οι αιτίες που κατάστησαν αναπόφευκτη τη «θηλιά» του τραπεζικού δανεισμού.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η σύναψη δανείου από τράπεζα, που προίσταται η σύζυγος αντιδημάρχου, με δυσμενείς για το δήμο όρους και επωφελείς για την τράπεζα…

Διαφθορεία οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης φωνάζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Κανείς όμως δεν ακούει!

Ωστόσο, τώρα, πριν ........
.την εφαρμογή του «Καλλικράτη», είναι η κατάλληλη ευκαιρία να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγείου»! Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο των οικονομικών των δήμων, αφενός για να λογοδοτήσουν οι φαύλοι και αφετέρου να μη μεταφερθούν τα άπλυτα και οι λοβιτούρες τους στους νέους δήμους.

Το πράσινο φως » για σαρωτικούς ελέγχους στα οικονομικά των ΟΤΑ, ανάβει πρόταση - σταθμός προς την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με την πρόταση κρίνεται αντισυνταγματική και ανίσχυρη η νομοθεσία της απελθούσας κυβέρνησης, που από το 2006 προσπάθησε να περιορίσει τον οικονομικό έλεγχο, που διενεργεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στους ΟΤΑ, για την αποκατάσταση κάθε ζημιάς, που προκάλεσαν σε βάρος της περιουσίας τους, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι κ.λπ.

Η παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάν. Σχοινιωτάκη, είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί διασφαλίζει ότι, θα επιστραφούν στο ακέραιο τα ποσά που δαπανήθηκαν με παράνομο τρόπο και προκάλεσαν ζημιά σε δήμους και κοινότητες. Η παρέμβαση γίνεται με δεδομένη τη διαπίστωση ότι ο χώρος των ΟΤΑ είναι μία από τις κυριότερες πηγές παρανομιών.