Το πλιάτσικο στα νοσοκομεία δεν αφορά τους εισαγγελείς;;;


Γράφει ο Καφενόβιος

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες, επιτέλους, η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατάλαβε ότι, το πάρτι (πλιάτσικο για το λαό) στα νοσοκομεία πρέπει να λάβει τέλος!!! Εύγε, ΕΣΥ, υπουργέ μας!!!

Και αντί να στείλει στον εισαγγελέα τους προκατόχους της υπουργούς, διοικητές, γιατρούς, όλους τους συμμετέχοντες καθοιονδήποτε τρόπο στο φαύλο καθεστώς προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων, επιτρέπει στις εταιρείες, που θησαύρισαν σε βάρος του ελληνικού λαού να εκβιάζουν, παίζοντας με τις ζωές των ασθενών!

Είναι απίστευτο. Τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι κάποιες εταιρείες λήστευαν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία πουλώντας, με συνεργούς γιατρούς, ορθοπεδικά -και όχι μόνο- υλικά ακριβότερα επτά και δέκα φορές σε σύγκριση με χώρες της Ευρώπης, έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα κάνοντας εμπάργκο.

Ζητούν να τους εξοφληθούν τα χρέη και έχουν δίκιο. Ομως, την επομένη της αποκάλυψης της λεηλασίας να προχωρούν σε εμπάργκο με πρόσχημα τα χρέη δεν πείθουν κανέναν ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Ναι, η κυβέρνηση να αποπληρώσει τα χρέη, αλλά εδώ και τώρα να αφαιρέσει τα ποσά που αντιπροσωπεύει η......... λεηλασία και προπαντός να τιμωρήσει αυστηρά όσους από την πλευρά των νοσοκομείων, αλλά και των επιχειρήσεων εμπλέκονται στα σκάνδαλα.

Το πάρτι που γινόταν χρόνια τώρα στα νοσοκομεία φαίνεται πως έχει αποθρασύνει κάποιους. Και είναι αυτός ένας πρόσθετος λόγος για την αυστηρή εφαρμογή του νόμου καθώς και τη διεκδίκηση να επιστραφούν τα κλεμμένα. Είναι και αυτός ένας τρόπος και μάλιστα πολύ αποτελεσματικός και προπαντός δίκαιος και θεμιτός για να μειωθούν τα χρέη των νοσοκομείων και κατ’ επέκταση της χώρας.