Ανεπαρκής ή …πονηρούλα;


Γράφει ο Μαγια

Μπαράζ διαψεύσεων του νέου κύκλου φημών, που θέλουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να επιστρέφει στη δραχμή. Υποπτη και ανυπόστατη η φημολογία είπαν με ένα στόμα πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών, κυβερνητικός εκπρόσωπος και τραπεζίτες, εμφανώς θορυβημένοι από την ανησυχία, που έχει προκληθεί στους πολίτες.

Μακάρι να έχουν δίκιο! Σ΄αυτή την περίπτωση, δύο εξηγήσεις μπορούν να ερμηνεύσουν τη φημολογία, που σέρνεται αυτές τις μέρες για θέσπιση... «ευρωδραχμής», για... «εκτύπωση πεντοχίλιαρων στον Χολαργό» (αυτό ακούγεται ήδη από τον Δεκέμβριο) και για... επικείμενο «πάγωμα καταθέσεων»: Είτε η σημερινή κυβέρνηση είναι -το λιγότερο- ανεπαρκής και αυτό το εκμεταλλεύονται «κάποιοι» από το αγγλοσαξονικό καρτέλ συμφερόντων, που θέλουν να πλήξουν το ευρώ, είτε είναι «πονηρή» και τρομοκρατώντας την κοινή γνώμη επωφελείται από αυτές τις φήμες για να περάσει στη συνέχεια μέτρα τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα .......διενοείτο καν να σκεφτεί υπουργός Οικονομικών.

Διαλέγετε και παίρνετε…

Σ.Σ. Επιμένει ακόμη η κυβέρνηση να πιστεύει ότι, αποτελεί «έγκλημα καθοσιώσεως» η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τη διεθνή τοκογλυφία των αγορών;