ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ Α.Π.Ε ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Της Σοφίας Μούτσου
Δήμαρχου Στυρέων Εύβοιας

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση απόδοσης από την ΔΕΣΜΗΕ στους Ο.Τ.Α. του ειδικού τέλους Α.Π. Ε (3%) για το πρώτο πεντάμηνο του 2010.
Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τέλους 2009 - και επί σειρά ετών - τα αναλογούντα σε κάθε Δήμο χρήματα από το ειδικό τέλος Α.Π.Ε. αποδίδονταν σε κάθε δικαιούχο Δήμο από την ΔΕΣΜΗΕ τακτικά και συνήθως ανά δίμηνο ή τετράμηνο με την εκκαθάριση, τώρα ουδείς γνωρίζει τι "μέλλει γεννέσθαι" αφού "σιγή ιχθύος" τηρείται από την ΔΕΣΜΗΕ για το πότε πρόκειται να καταβληθούν τα χρήματα Ιανουαρίου - Μαϊου 2010, τα οποία η ΔΕΣΜΗΕ έχει ήδη εισπράξει από την ΔΕΗ.
Για κάποιους Δήμους με μεγάλα αιολικά πάρκα, όπως ο Δήμος Στυρέων και άλλοι Δήμοι στην Νότια Εύβοια τα ποσά είναι σημαντικά.
Επισημαίνουμε ότι το ...........
ειδικό τέλος Α.Π.Ε. διατίθεται υποχρεωτικά και με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που εγκρίνονται από την Περιφέρεια αποκλειστικά και μόνο για αναπτυξιακά έργα στα Δημοτικά Διαμερίσματα που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα.
Η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του ειδικού τέλους από την ΔΕΣΜΗΕ στους Δήμους δημιουργεί ήδη σημαντικό πρόβλημα στην υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων για το έτος 2010, με δεδομένη την οικονομική κρίση της χώρας !!!
Ρωτήσαμε εγγράφως και ακόμα περιμένουμε απάντηση.
Τα χρήματα του ειδικού τέλους ΑΠΕ υπέρ των Ο.Τ.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ κύριοι αρμόδιοι,
Με τέτοιους τρόπους δυστυχώς εσείς αυξάνετε την ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών και καθυστερείτε την εξάπλωση των ΑΠΕ !!!!!
Σοφία Μούτσου
Δήμαρχος Στυρέων Εύβοιας