Το φορολογικό μπήκε... ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Ιβκοβιτς


Η εποχή των... παγετώνων εμφανίστηκε στο ελληνικό μπάσκετ το 2010! Δύο μήνες μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου, οι ΚΑΕ της Α1 τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι σημαίνει «ένα συμβόλαιο να φορολογείται με 44,25%» και οι πρώτοι... «πληγέντες» στις διαπραγματεύσεις με τους «αιώνιους» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι ο σπουδαίος σέρβος προπονητής κ. Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο πρωτοκλασάτος διεθνής γκαρντ Βασίλης Σπανούλης, αμφότεροι μεταγραφικοί στόχοι των Ερυθρόλευκων!

Ο «Ντούντα», λοιπόν, αναχώρησε χθες το πρωί για το Βελιγράδι χωρίς να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Στο ραντεβού, που έγινε προχθές το βράδυ στο σπίτι του 67χρονου Σέρβου στο Παλαιό Φάληρο, οι δύο πλευρές όχι μόνο δεν έδωσαν τα χέρια, αλλά προέκυψε και σημαντική οικονομική διαφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σερβία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Πλάβι ζήτησε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο, αλλά οι κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος - δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας που δημιουργεί η νέα φορολόγηση- είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό στο μυαλό τους προσφέροντας στον «Ντούντα» 1 εκατ. ευρώ σε μισθούς και περίπου +1 εκατ. σε πριμ κατάκτησης στόχων. Είναι προφανές ότι μόνο η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος την περίοδο 2009-10 έπειτα από τόσες προσπάθειες και τόσα εκατομμύρια δεν συνιστά ικανοποιητικό απολογισμό και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναζητούν ασφαλιστικές δικλίδες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πάντως, οι δύο πλευρές θα έχουν νέες επαφές. Την ίδια στιγμή, το σίριαλ με τον Σπανούλη έδειχνε και χθες «παγωμένο». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν «κολλήσει» στα 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι Πράσινοι περιμένουν στο ακουστικό τους ...........
εμμένοντας στην προσφορά των 2 εκατ. ευρώ. Για παν ενδεχόμενο πάντως ο Ολυμπιακός εκδήλωσε σοβαρά χθες το ενδιαφέρον του για τον αμερικανό πλέι μέικερ της Μοντεπάσκι Σιένα Τερέλ Μακ Ιντάιρ, τον οποίο θα «κυνηγήσει» ο Παναθηναϊκός αν χάσει τον Σπανούλη.

βήμα