Το φοβερό μυστικό του Σαμαρά…


Γράφει ο Μαγια

Σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ μετατράπηκε το συνέδριο της ΝΔ σβήνοντας παλιές και νεώτερες αμαρτίες. Σαν να μην υπήρξε ποτέ Βατοπαίδι, δημημένα ομόλογα, κουμπάροι και πλουτήσαντες. Ούτε διαφθορά, ούτε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, ούτε κλεπτοκρατία. Τα εγκλήματα της γαλάζιας διακυβέρνησης και το οικονομικό στραγάλισμα της χώρας αφορούν μόνο στους 3-4 διαγραμμένους. Επήλθε η …κάθαρση μέσω της συγκάλυψης των φαύλων.

Η εθνικιστική δημαγωγία του Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστή από παλιά. Κενές περιεχομένου οι ρητορικές κορόνες, όπως «Νέα Μεταπολίτευση» - «Επανάσταση του Αυτονόητου» - «Αναγέννηση της Ελλάδας». «Κοινωνικός φιλελευθερισμός», η νέα ετικέτα της Ν.Δ., όπως εκείνη του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού» του ιδρυτή του κόμματος.

Την απαλλαγή από το επαχθές μνημόνιο επαγγέλθηκε ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο, σημειώνει η «Ελευθεροτυπία». Πώς; Με την αξιοποίηση των εθνικών γαιών. Τέτοιο φοβερό μυστικό κρύβει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θα μας αποκαλύψει ολοκληρωμένη τη στρατηγική του την Τρίτη 7 Ιουλίου. Μετά τις κορόνες, τις ασάφειες και τις αντιφάσεις, το μαγικό μυστικό ολοκληρώνει την εικόνα του σημερινού νεοδημοκρατικού λαϊκισμού. Η «Πολιτική Ανοιξη», τώρα …δικαιώνεται.