Αλληλοκάλυψη αυτοί; Εμπάργκο εμείς


Γράφει ο Λυσίας




Όταν η διαπλοκή ταυτίζεται και οι διαπλεκόμενοι συμπλέουν….
Όταν η λαμογιά, βρίσκει τα κοινά σημεία επαφής της, τότε οι εκατέρωθεν ενέργειες, όχι μόνο προκαλούν θυμό, στην κοινή γνώμη, αλλά καθίστανται και ιδιαίτερα επικίνδυνες, για την ίδια πλέον τη δομή της κοινωνίας μας. Αφήνοντάς την, ανίσχυρη, μπροστά στα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο.
Και απομιζούν κάθε αγαθό του, με αντίτιμο την επιδιωκόμενη ατιμωρησία.
Αυτό συμβαίνει και τώρα, με το δίδυμο Αλαφούζου - Παναγόπουλου.
Αφού απροκάλυπτα πλέον, ο πρώτος ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου.
Ρίχνοντας στη….¨ μάχη ¨ και τον Παπαχελά, για να αναπτύξει την θεωρία του, περί δημοσίων λειτουργών…..Όμοια με εκείνη του….επιφανούς ( τάχα ) δικαστικού, περί παραπλανηθέντων υπουργών.
Και άντε, μέσα από αυτές τις συμπληγάδες, από αυτά όλα τα αδίστακτα όρνεα που λυμαίνονται τον τόπο και μετά, σαν μωρές παρθένες, αλληλοστηρίζονται, ο έντιμος δικαστής, να μπορέσει να απονείμει δικαιοσύνη. Και ο............
πολίτης, έστω και δια αυτής της οδού, να ανταμώσει με την πολυπόθητή του δικαίωση.
Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν οι διώξεις, κατά των επτά αρπακτικών της πολύπαθης ΕΡΤ και ο Αλαφούζος, ο κολλητός του Ρουσόπουλου, κίνησε τον μηχανισμό στήριξης, προς αυτούς. Διαθέτοντας όλα τα μέσα του, προς τον σκοπό αυτό.
Κυρίως στηρίζοντας τον ¨αρχιμάγειρα¨ των ¨πιλαφιών¨ του, Χρήστο Παναγόπουλο.
Τον άνθρωπο αυτό, που επί μια πενταετία στράγγισε την ΕΡΤ, δημιουργώντας από αυτήν μια αμύθητη προσωπική περιουσία, αφού μόνο ως αποδοχές, εισέπραξε κοντά στις 400.000 ευρώ ετησίως. Συν τα bonus, τις χρυσές κάρτες, τα free κινητά και ένα σωρό άλλα. Κυρίως, προσφέροντας στον Μπόμπολα, στον Τεγόπουλο και σε όλους αυτούς του , παραγωγές με απίστευτα υψηλές κοστολογήσεις.
Μέχρι και 300% από ό,τι κοστολογούνταν από τα άλλα τηλεοπτικά μέσα, τα ιδιωτικά που αυτοί είχαν.
Και να που τώρα έρχεται ο Αλαφούζος, να βγάλει λάδι, τον κύριο αυτό. Και για μια φορά ακόμα, να ανατρέψει μια δικαστική απόφαση. Αποτρέποντας ίσως στο μέλλον παρόμοιες αποφάσεις. Αφήνοντας πια την κοινωνία μας, να «ζουγκλοποιηθεί».
Τι κάνουμε εμείς; Μα θα πρότεινα αντίσταση, μέσω διαμαρτυρίας…..Να πάψουμε να πριμοδοτούμε, με τον οβολό μας, τον Αλαφούζο. Μπας και βάλουν μυαλό και όλοι οι άλλοι. Να πάψουμε να αγοράσουμε την ¨ Καθημερινή ¨. Και να σταματήσουμε να βλέπουμε SKY.

Ώστε να περάσουμε με τον τρόπο αυτό, την αγανάκτησή μας απέναντι σ’αυτού του είδους την αισχρή αλληλοκάλυψη, που στο κάτω-κάτω, δεν προσβάλλει μόνο εμάς, αλλά και την δικαιοσύνη.


ΛΥΣΙΑΣ